Samsung: jönnek a 3. generációs Blu-ray lejátszók

1. Oldal

A Samsung BD-P2400, BD-P1400 3. generációs Blu-ray lejátszók még az ősz során piacra kerülnek, s az utóbbi a berlini IFA-n látható is lesz.
Éppen egy hónappal a Samsung 2. generációs Blu-ray lejátszója a BD-P1200 amerikai üzletekben való megjelenését követően – most már egyébként biztosra vezető, hogy ez a modell Európában nem lesz kapható – a gyártó már be is jelentette a 3. generációs készülékeket.

3.gen_Blu-ray_lejatszok.jpg
BD-P2400, BD-P1400 lejátszók természetesen natív HD (720p/1080i/1080p) felbontásban képesek lejátszani a Blu-ray lemezeket, és HDMI kimenetükön akár 1080p-re felskálázva képesek megjeleníteni a szabvány DVD lemezek képeit is. A BD-P2400 mindössze abban különbözik kisebb testvérétől, hogyaz igen igényes „Hollywood Quality Video” képfeldolgozó processzort építenek bele.

Várhatóan mindkét lejátszó támogatja majd a Dolby Digital Plus, Dolby True HD és DTS-HD audioformátumokat, és lesz rajtuk egy hálózati (Ethernet) port is, melyen keresztül internetes tartalomszolgáltatások is elérhetően lehetnek majd.

Az előrejelzések szerint az USA-ban szeptembertől lesz kapható 549 dollárért (kb. 98.000 Ft) a BD-P1400, és októberben 649 dolláros (kb. 116.000 Ft) áron kerül a boltokba a BD-P2400. Amennyiben az utóbbi október 31. után jelenne meg, akkor már meg kell feleljen, a „BD profile 1.1” előírásaiknak is.

Kapcsolódó linkek:

Samsung: a BD-UP5000 Blu-ray/HD DVD lejátszó októbertől lesz kapható
Onkyo HD DVD lejátszó lesz, Denon Blu-ray lejátszó lehet
Warner: a Total HD lemezek megjelenése 2008-ra halasztva
HD DVD lejátszó akció Németországban
Rekord HD DVD lejátszó eladást eredményeztek a kedvező árak
Továbbra is 1:2 a legolcsóbb HD DVD és Blu-ray lejátszók áraránya
Samsung: jön a Blu-ray/HD-DVD kombó lejátszó
A Blu-ray és HD DVD lejátszók árcsökkenése a DVD-két követi
Több lehetőséget kínáló Blu-ray lejátszók novembertől
Samsung: kérdéses a BD-P1200 Blu-ray lejátszó európai forgalmazása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .