Samsung: még több online 4K tartalom az UHD TV-ken

1. Oldal

A Samsung újabb online 4K tartalomszolgáltatásokat tesz elérhetővé Smart TV-in, melyek közül az Amazon 4K „streaming” októberben indul és több országban helyi 4K szolgáltatások is hamarosan bevezetésre kerülnek.
Blu-ray 4K szabvány nélkül egyelőre a Netflix 4K az egyetlen 4K tartalomelérési lehetőség az Ultra HD TV-k tulajdonosai számára, már ha készülékük biztosítja a „streaming” szolgáltatáshoz való hozzáférést és képes a HEVC (H.265) tömörítésű videók dekódolására.

Samsung_4K_tartalmak.jpg
A Samsung azonban további online 4K tartalomszolgáltatásokat készül elérhetővé tenni. Az Amazon októberben indítja el a 4K videó kölcsönző szolgáltatást úgymond „világszerte”, és akkortól működik majd az elérést biztosító alkalmazás a Samsung UHD Smart TV-ken. Az Amazon prémium „streaming” szolgáltatása jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Japánban és Németországban hozzáférhető, vagyis korántsem mindenhol a világon. Más helyi partnerek is kínálnak majd 4K tartalmakat a Samsung Smart TV-ken. Ezek Németországban a maxdome, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban a Wuaki.tv, Olaszországban pedig a Chili.

Európában a Bécsi Opera Ultra HD élő operaközvetítéseinek 10 előadása is megnézhető lesz a Samsung UHD TV-ken a 2014/2015-ös szezonban. A cég az UHD Starter Kit után újra tervbe veszi, hogy merevlemezen hollywoodi stúdiók 4K felbontású filmjeit jelenteti meg, de részletek még nem ismertek.

Emellett a Samsung elmondása szerint együtt dolgozik a Secure Content Storage Association (SCSA) szervezettel, hogy kidolgozzanak egy 4K filmletöltő szolgáltatást, ami a TV-hez csatlakozó USB merevlemezes meghajtóra rögzíti a tartalmat.

Kapcsolódó linkek:

Samsung HU7200: új, még olcsóbb hajlított Ultra HD TV szériák
Samsung UE105S9W: a 267 centis 21:9-es képarányú UHD TV
Samsung: 216 centis UHD TV érkezik igen kedvező áron
Samsung HU8200: az új, picit olcsóbb hajlított Ultra HD TV széria
A világ első Ultra HD élő online közvetítése a Bécsi Operából
Samsung: a 2014-es 4K Ultra HD TV kínálatról
Vonetize: indul az első globális 4K streaming szolgáltatás
Samsung: UHD Starter Kit ötven 4K felbontású filmmel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .