Vonetize: indul az első globális 4K streaming szolgáltatás

1. Oldal

A Vonetize által bejelentett jövő héten elinduló 4K online filmszolgáltatás hollywoodi stúdiók HEVC (H.265) tömörítésű alkotásait teszi elérhetővé elsőként Samsung Ultra HD Smart TV-ken megjelenő alkalmazással.
A jövő héten induló Vonetize streaming szolgáltatás a Disney, a Warner Bros és a Miramax filmjeit kínálja majd 4K felbontásban, és a Samsung Ultra HD Smart TV-ken debütál.

Vonetize_4K.jpg
A Vonetize többek között a Samsung, az LG és a Toshiba okos TV-in már kezel alkalmazásokat és szolgáltatásokat, de az új 4K online filmszolgáltatás dedikált alkalmazásként mutatkozik be. Később a Vonetize 4K bitfolyamot integrál a Total Music, Planet Knowledge, Baby Channel, Bollywood Channel és SmartVOD nevű szolgáltatásaiba is.

A minimum 16 Megabit/s sávszélességű internetkapcsolatot igényelő Vonetize 4K streaming szolgáltatás 3.840×2.160 pixel felbontást és HEVC (H.265) tömörítést használ. Az alkalmazás futtatásához szükséges tehát, hogy az utóbbi nagyobb hatékonyságú tömörítést támogassa a TV készülék. Ehhez a meglévő Samsung UHD TV-nek szüksége lesz az új SEK-2500U Connect Box-ra, vagy meg kell vásárolni az áprilistól piacra kerülő új Samsung UHD TV-k valamelyikét.

Ezzel a Vonetize valószínűleg megelőzi a Netflix online 4K tartalomterjesztését, ami valamikor 2014 első felében indul.

Kapcsolódó linkek:

Samsung: két új Smart Evolution Kit, egyik UHD TV-khez
Samsung: UHD Starter Kit ötven 4K felbontású filmmel
Samsung: Európában is bemutatkoztak a hajlított UHD TV-k
Blu-ray 4K: év végére kész lehet a szabvány
A Netflix 2014-ben kezdi a 4K tartalmak online terjesztését
YouTube: 4K demóvideók a CES-en TV gyártói támogatással
Az első online továbbított 4K film REDRAY lejátszóhoz
Sony: ősszel indul a Video Unlimited 4K tartalomszolgáltatás
ITU jóváhagyás a H.265 HEVC videó tömörítési szabványnak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .