Samsung: Music Frame vezeték-nélküli hangsugárzó és néhány megújuló soundbar

A képkeretre hajazó Samsung Music Frame Bluetooth vagy Wi-Fi hangsugárzóként illetve a márka TV-ivel és hangsávjaival párosítva is használható.


A CES 2024 alkalmával kiadott összefoglaló Samsung sajtóközlemény a márka 2024-ben ismét megújuló soundbar modelljei mellett egy esztétikus képkeretként is használható vezeték-nélküli hangsugárzót jelent be. Ez a Music Frame (típusjele HW-LS60D), ami a Samsung szerint a világ első egyedileg személyre szabottan kialakítható vezeték-nélküli hangsugárzója beépített IoT központtal.

Samsung-Music-Frame-kiemelt

A Samsung The Frame „Lifestyle TV” mintájára a Music Frame hangsugárzó is használható dekorációként, csak képernyő helyett nyomtatott fényképeket vagy műalkotásokat lehet elhelyezni illetve cserélgetni, amiket diasec rendszerrel lehet felragasztani a mellékelt Art Panel elnevezésű matt akrillemezre. Minden bizonnyal nem véletlen, hogy a 43 mm vastagságú hangsugárzó 327 x 327 mm-es előlapjának keretébe pont belefér egy nagylemez borítóképe, de kisebb képek paszpartuzással is elhelyezhetőek. Cserélhető tehát a hangsugárzó előlapja, keretelemei, így az remekül mutat a falon – hála a nagyon vékony a tápkábelnek – vagy beépített állványán polcra állítva.

Samsung-Music-Frame

A Music Frame két mélysugárzója a hátlapba két magas- és két középfrekvenciás hangszórója az előlap mögé került és hullámterelők biztosítják a „széles lesugárzott hangtartományt”, hogy a szobában mindenhol minőségi hangzást szólaltathasson meg. Az akár a Dolby Atmos hangot is reprodukáló kiegyenlített hangzást a Samsung SpaceFit technológiája kalibrálja az adott környezetéhez.

A Music Frame használható önálló Bluetooth vagy Wi-Fi hangsugárzóként, vagy párosítható a Samsung TV-ivel és/vagy soundbar hangrendszereivel a Q-Symphony funkció segítségével a mélyhangok és a térhangzás fokozásához, akár párban is.

A Samsung egy teljes IoT központot pakolt a Music Frame hangsugárzóba és hangvezérlésre is alkalmassá tette, így az virtuális hangasszisztensként is használható a zenelejátszás vezérléséhez és egyebekhez.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Music Frame mennyibe kerül majd és mikor lesz kapható.

A Samsung 2024-es soundbar kínálatának csúcsán a tavalyi HW-Q990C hangzását fejlett funkciókkal feljavító HW-Q990D áll. Ez is 22 hangszóróval a soundbar mellett vezeték-nélküli hátsó hangsugárzókkal és mélynyomóval 11.1.4 hangcsatornán szólaltatja meg az akár Dolby Atmos és DTS:X 3D hangformátumokat. Az új modell a tökéletes élmény érdekében mesterséges intelligenciát (MI) alkalmazva optimalizálja a hangot a tartalmak széles körén.

A kompatibilis Samsung TV-k továbbra is vezeték-nélküli kapcsolaton át továbbíthatják az akár Dolby Atmos hangformátumot a HW-Q990D-nek, és a Q-Symphony funkció révén a soundbar és a TV hangszórói együtt adják vissza a hangot. Beállítható, hogy az utóbbiak center csatornaként funkcionáljanak, vagy úgy, hogy kiterjedt legyen a hangzás minél inkább betöltve a helyiséget. A privát hallgatási mód kevésbé zavarja a lakótársakat, a parti lejátszási mód pedig a bulizást szolgálja.

A HW-Q990D már Roon kompatibilis is, ami azt jelenti, hogy egy Roon szerveren vagy Roon Core eszközön tárolt akár nagy felbontású zenefájlokat lehet rá továbbítani az informatív, vizuálisan gazdag és könnyen használható előfizetéses zenekezelő szoftverrel, használva annak minden funkcióját.

HDMI csatlakozóin keresztül a HW-Q990D támogatja a 4K/120 Hz-es videók továbbítását.

Az ultra-karcsú 117 cm széles és csupán 4 cm mély HW-S800D soundbar 10 hangszóróval – köztük dedikált felfelé és center sugárzókkal – akár falra szerelve, akár polcra állítva is gazdag és magával ragadó hangzást biztosít a SpaceFit Sound Pro funkcióval optimalizálva azt. A teljesebb hallgatási élményt mély basszusokat biztosító mélynyomó és passzívsugárzó biztosítják.

A 2024-es Samsung soundbar hangrendszerekről a későbbiekben még biztosan megtudunk további részleteket.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .