Samsung: QLED TV-k CalMAN automatikus kalibrációval HDR-hez

1. Oldal

A Samsung 2017-es QLED TV-i fel vannak készítve a professzionális videokalibrátorok, a műsorterjesztő, gyártó és utómunka iparban dolgozók által is alkalmazott automatikus kalibráló szoftver, a Portrait Displays AutoCal funkciójú CalMAN használatára.


A tévéképernyő színeit beállító kalibrálás fontos a pontos színvisszaadását szolgáló eljárás, mert ez biztosítja, hogy ugyanazt a színvilágú képet lássák tévénézők, mint amit annak előállítói. A kalibráció az is lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a kívánt látványélményt nézési környezetükhöz optimalizálják.

Samsung_QLED_TV_CalMAN_2.jpg
A világ vezető videodisplay kalibráló szoftverellátója, a Portrait Displays partnereként a Samsung QLED TV-k a világon elsőként támogatják az automatikus kalibrációt a nagy dinamikatartományú (HDR) képminőséghez. Korábban ez csak a standard dinamikus tartományú (SDR) képminőséghez volt elérhető.

A hagyományos kalibrálás órákig is eltarthat, mivel a felhasználóknak manuálisan kell beállítani a TV-t a távirányítóval egy képernyőmenüt használva. A kalibrálásnak ez a módszere fáradtságos folyamat és néha pontatlan is. Ma a QLED TV-k az AutoCal funkcióval rendelkező CalMAN szoftverrel csupán percek alatt, néhány egyszerű kattintással automatikusan mérik és elvégzik a beállítások százait.

Samsung_QLED_TV_CalMAN_1.jpg
Az AutoCal funkciójú CalMAN szoftver QLED TV-n való használatához a felhasználóknak csak be kell szerezniük az AutoCal kalibrációs készletet, és telepíteniük kell a szoftvert számítógépükre. A letöltés után a felhasználók csatlakoztathatják számítógépüket a QLED TV-jéhez, hogy elindítsák az automatikus kalibráló eljárást. A QLED TV ezt követően megosztja a menübeállításait a szoftverrel, így az automatikusan beállíthatja a TV képminőségét a felhasználó preferenciáinak megfelelően.

A Samsung QLED TV-k felhasználói az AutoCal funkciójú CalMAN szoftver segítségével megmérhetik készülékeik 100 százalékos színtérfogatát is, ami megmutatja, hogy milyen színtartomány előállítására képesek a képernyők bármely fényességszinten.

Kapcsolódó linkek:

QLED Alliance: szövetségben a Samsung, a Hisense és TCL
Samsung: itt a nyílt HDR10+ dinamikus metaadatokkal
Samsung: technikai információk a 2017-es QLED TV-kről (Frissítve)
Samsung: bemutatják a Q9 és Q8 QLED TV-ket

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .