Samsung S89C: egy új 195 centis (77”) WOLED paneles TV

A Samsung Electronics az LG Display paneljével készül 195 centis (77”) S89C szériájú OLED TV-t piacra dobni megkülönböztetve azt az ugyanekkora S90C QD-OLED képernyős TV-től.


A májusban létrejött megállapodás eredményeként igen gyorsan piacra kerülhetnek az első Samsung OLED TV-k bennük az LG Display által gyártott nagyméretű panelekkel. A nemrég bejelentett 211 centis (83”) WOLED paneles S90C mellett rövidesen megjelenhet a 195 centis (77”) modell is.

Samsung-LG-OLED-TV

A Business Korea riportja szerint a Samsung Electronics nemrég zárta le a KQ77SC89A típusjelű 195 centis (77”) OLED TV megfelelőségi regisztrációját a forgalomba-hozatalt megelőző elektromágneses interferencia-tanúsítványt kiadó illetékes dél-koreai hatóságnál. Ennek az állítólag az LG Display paneljével szerelt készüléknek a típusszáma tehát eltér a 2023 márciusában engedélyeztetett azonos képernyőméretű KQ77SC90A modelltől, amibe a Samsung Display legújabb QD-OLED képernyőjét építik. A koreai piacra készülő SC90A a Samsung S90C QD-OLED TV szériájának felel meg, így logikusan az SC89A a világon máshol S89C (vagy S85C?) sorozatként kerülhet piacra.

A tanúsítványt ismerők szerint az összeszerelés Szlovákiában, Mexikóban, Vietnámban, Magyarországon, Kínában és Koreában történik, így a 195 centis (77”) Samsung S89C várhatóan Amerikában, Európában, Ázsiában és más régiókban is megjelenik majd, hogy versenyre kelljen az LG, a Sony, a Panasonic, a Philips és más márkák ugyanekkora OLED TV-ivel.

A cikk szerint az is előfordulhat, hogy az eddiginél több LG Display panel kerülhet a Samsung LCD TV-kbe. „A Samsung és az LG Display közötti szövetség a jövőben várhatóan erősödni fog. Kína legnagyobb képernyőgyártója, a BOE nemrég szabadalombitorlás miatt pert indított a Samsung Display és a Samsung Electronics ellen.” … „A Samsung Electronics állítólag azt fontolgatja, hogy csökkenti panelbeszerzéseit a BOE-től, és bővíti a panelellátást az LG Display-től és a Sharp leány SDP-től. Ennek eredményeként az LG Display részesedése a Samsung Electronics LCD panelmennyiségéből várhatóan 7 százalékról 17 százalékra nő.”

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .