Samsung: a 2014-es TV-k ujjal is vezérelhetőek lesznek

1. Oldal

A jövő évi Samsung Smart TV-kről már hivatalos Las Vegas-i bemutatásuk előtt tudható, hogy hanggal és ujjmozdulatokkal is kényelmesebben lesznek vezérelhetőek.

A Samsung Electronics Las Vegasban a CES 2014 kiállításon készül bemutatni még jobban használható 2014-es Smart TV-it.

A Samsung Smart TV-k beszédhang interakciója, amely megérti a természetes nyelveket, jelenleg 11 országban működik. 2014-ben további 12 új piacra terjesztik ki a szolgáltatást, így az összesen 23 országban lesz elérhető világszerte. Ugyanakkor a leggyakrabban használt funkciókra összpontosítva és a felhasználói szokásokat is figyelembe véve a szolgáltatás használatát még kényelmesebbé tették.

Samsung_kontrol.jpg
A 2014-es Samsung Smart TV-ken még könnyebb lesz megtalálni a kívánt műsortartalmat. A csatornaváltás egy lépésben, a csatorna számának egyszerű bemondásával elvégezhető, és ugyanígy nyitható meg egy weboldal vagy alkalmazási is a hivatkozás használatával. Összehasonlításként a 2013-as modelleknél még két lépésre volt szükség a TV csatornák váltásához. A hangalapú keresés funkció is kényelmesebben lesz használható, mert összes keresett tartalom egy helyen található majd.

Újdonság, hogy a napi információk, például az időjárás, a tőzsdei- és sporthírek kereséséhez a hanginterakciót használva a TV nézése közben az oldal alján az felugró ablak jelenik meg az eredmény, amire rákattintva jönnek elő a részletek.

A 2014-es Samsung Smart TV-k mozgásvezérlésén az új „ujjal mutogatás” funkcióval javítanak. Ezzel a felhasználók nemcsak TV csatornát válthatnak, hangerőt módosíthatnak, de kikereshetik és kiválaszthatják, mit akarnak nézni, csak az ujjaikat használva. Ujjal az óramutató járásával ellenkezőleg körözve vissza lehet térni az előző képernyőre, illetve le lehet állítani az éppen lejátszott videót, vagyis sokkal intuitívabban vezérelhető a TV.

Kapcsolódó linkek:

CES 2014: bemutatkoznak az első 267 centis ívelt Ultra HD TV-k
Hajlékony OLED TV-k mutatkoznak be a CES 2014-en?
Samsung: Eurosport Player alkalmazás a Smart TV-ken
Samsung: megújult fuso alkalmazás még több Smart TV-n
Samsung: a 2013-as Smart TV-k már kaphatóak
Samsung: itt az MTV Archívumát elérő alkalmazás
Samsung: tovább bővül a Smart TV-k tartalomkínálata

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .