Sharp: kész a világ első Super Hi-Vision (8K4K) LCD képernyő

1. Oldal

Az NHK japán műsorszóró társaság és a Sharp Corporation által közösen kifejlesztett 216 centis (85 inch) LCD képernyő kompatibilis a Super Hi-Vision televíziós formátummal, és az első a világon, ami nem vetítővel éri el 8K4K felbontást.
Az NHK által 1995. óta kutatott és fejlesztett, a jelenlegi HDTV-nél sokkal nagyobb felbontású Super Hi-Vision rendszerrel a céloknak megfelelően 2020-ban kezdődhetne meg a kísérleti műsorsugárzás. A Super Hi-Vision majd 33 megapixellel (7680 x 4320 képpont), vagyis a HDTV felbontásának 16-szorosával hatalmas, életszerű képreprodukciót kínál.

Sharp_NHK_Super Hi-Vision_LCD.jpg
A közös fejlesztésben a Sharp UV2A LCD technológiáját használták, hogy létrehozzák a világ első úgymond közvetlen képet adó – vagyis nem egy projektorral vetítővásznon létrehozott – képernyőjét, amely kompatibilis a Super Hi-Vision példátlanul magas képmegjelenítési teljesítményével. A Sharp technológiájának valamint az NHK Super Hi-Vision-al szerzett tapasztalatainak és know-how-jának kombinációja teszi lehetővé a rendkívül részletes és szuper-magas minőségű képeket. A hihetetlenül részletes képek az óriás képernyőn virtuális valóságszerű élménnyel ragadják magukkal a nézőt.

A Sharp prototípus képernyőjét az NHK Tudományos és Technológiai Kutatólaboratóriumában, Tokióban mutatják be a jövő héten.

A Super Hi-Vision kompatibilis LCD főbb jellemzői:

Képernyő átlója: 216 cm (85 inch) (kb. 1,9 x 1,05 m)
Pixelszám: 7.680 (vízszintes) x 4.320 (függőleges) képpont
Fényesség: 300 cd/m2
Színárnyalatok: 10 bites színfelbontás mindhárom színhez

Kapcsolódó linkek:

Sharp AQUOS LE830E: az új Quattron 3D TV széria
Sharp: az LCD paneleket tökéletesítő új technológia
JVC: bemutatták a világ első 8.192 x 4.320 pixel felbontású vetítőjét
Itt a 8K felbontású televíziózás az NHK jóvoltából

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .