Sharp AQUOS LE830E: az új Quattron 3D TV széria

1. Oldal

Az új Sharp AQUOS LE830E sorozat nemcsak a továbbfejlesztett Quattron technológiának köszönhetően kristálytiszta 2D és 3D képpel és természetes színekkel, de a Skype és az internetes böngészés lehetőségével is igyekszik meggyőzni a vásárlókat.

Az új Sharp AQUOS LE830E sorozat készülékeivel tehát egyszerre nézhetjük meg a legújabb 3D kasszasiker filmeket, hozhatunk létre Skype videotelefon-kapcsolatot ismerőseinkkel egy arra alkalmas szabvány felbontású kamerával, és használhatjuk a számos felkínált online alkalmazás illetve szolgáltatás valamelyikét.

Sharp_LC-46LE830.jpg
Az AQUOS LE830E 102, 117, 132 és 152 centis (40, 46, 52 és 60 inch) gyors, teljes HD felbontású LCD panelekkel lesz kapható. A Slim Design formaterv jellemzője a csupán 2,5 centis keretvastagság. Az optimalizált színkalkulációs mechanizmussal továbbfejlesztett 2. generációs Quattron technológia garantálja a TV-ken mind a 2D mind a 3D képek élességét és a természetes színeket.

A Sharp Quattron LCD panelek a megszokott vörös/zöld/kék mellett negyedik elsődleges színként a sárgát is alkalmazó (RGB + Y) részpixel felépítése révén jobb fényáteresztést és így jóval alacsonyabb energiafogyasztást tesznek lehetővé. Az AQUOS LE830E sorozat készülékei ezért kiérdemlik az új EU TV energiafogyasztási címke „A” energiahatékonysági osztályba sorolását. A nagyobb fényerő a 3D képmegjelenítés szempontjából is hasznos. A készülékekhez egy 3D aktív képzáró szemüveget mellékelnek.

A Sharp AQUOS NET + internetes platformján eddig csaknem 70 különböző online eszközhöz (Widget) férhet hozzá a néző, aki a reklámok alatt elolvashatja e-mailjeit vagy az aktuális TV-műsor nézése közben szabadon férhet hozzá az internethez.

A készülékek műholdas, kábeles és földfelszíni digitális adások vételére alkalmas tunerekkel rendelkeznek, így elvileg külön set-top box vevőkre nincs szükség. Érdekes funkció az „USB klónozás”, amivel minden TV beállítás USB memóriára menthető és átvihető az összes többi hasonló modellre.

Az AQUOS LE830E sorozat modelljei közül várhatóan májusban már kereskedelmi forgalomba kerül az LC-40LE830E és az LC-46LE830E. A pontos árak még nem ismertek, de a legkisebb 102 centis modell 340.000 Ft-ba, a 117 centis képátlójú készülék pedig 450.000 Ft-ba kerülhet majd. Azt még nem tudni, hogy a 132 és 152 centis (52 és 60) modellek mikor lesznek kaphatóak és mennyiért.

Kapcsolódó linkek:

Felfüggeszti termelését a Sharp két legnagyobb LCD gyára
A Sharp is tajvani partnerrel gyártat kisebb LCD paneleket
Sharp LCD TV-k a Pioneer high-end termékek márkanevével
Sharp: 177 centis 3D LCD TV és új Blu-ray lejátszók a CES-en
Jönnek az első EU energiafogyasztási címkével ellátott TV-k
Sharp: kész a négy elsődleges színű 3D LCD

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .