Sony: passzív 3D TV egyelőre nem lesz Európában

1. Oldal

A Sony tagadja azokat az interneten megjelent találgatásokat, hogy az idei szeptemberi berlini IFA kiállításon passzív 3D TV-t mutatna be, ilyeneket egyelőre csak a kínai piacra szállít.

Sony_3D_200px.jpgA Sony a 3D TV-k úttörőjeként a kezdetektől az aktív képzáró szemüveggel nézhető technológiát alkalmazza. A TV üzletág jelentős veszteségei miatt azonban felére csökkenti TV eladásait és teljesen kiszállt az LCD panelgyártásból az LG-től is vásárolva paneleket. Nem véletlenül merültek fel tehát a találgatások, hogy az LG FPR polarizált 3D technológiájú paneljeivel a Sony passzív szemüveggel nézhető 3D TV-t kínál majd. Nos ez igaz is, de egyelőre csak Kínában kaphatóak ezek a készülékek.

A Sony UK szóvivője a whathifi.com magazinnak azt nyilatkozta: „Jelenleg nem tervezzük, hogy Kínán kívül passzív típusú 3D tévékkel jelenjünk meg.”

A Sony már megkezdte a passzív 3D tévék szállítását Kínában, és nemrégiben a cég tokiói központjába látogató újságírók is azokról a spekulációkról számoltak be, hogy a passzív 3D készülékek esetleg más piacokra is eljuthatnak.

A cég által végzett piackutatások szerint fogyasztóik a3D technológiát sokkal kevésbé tartják fontosnak egy TV vásárlás okaként, mint azt várták. Ezért aztán nem lenne nagyon meglepő, ha a Sony erőforrásait a jövőben nem a küzdelmes a 3D TV piacra pazarolná.

Kapcsolódó linkek:

Sony: vezércsere és várhatóan ismét egy veszteséges év
Sony: a korábbinál szűkebb a 2012-es TV-k kínálata
Sony: 2012-es Blu-ray lejátszók 4K-ra skálázó csúcsmodellel
Sony: itt az új képernyő generáció a Crystal LED Display
Sony: másfajta TV készülék hoz majd üzleti sikert
Sony: divízióátszervezés és felére csökkenő TV értékesítés
A Sony kiszáll az LCD panelgyártásból és az LG-től vásárol

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .