Silicon Image chipek az 1.4-es HDMI funkciók megvalósításához

1. Oldal

A Silicon Image új felvezető eszközei a digitális TV és házi-mozi készülékek számára nemcsak a legújabb 1.4-es verziójú HDMI specifikáció funkcióit biztosítják, de az abban megvalósuló Etherneten át új csatlakozási alkalmazásokat is.
A Silicon Image bejelentette SiI9387 „port processzor” és SiI9334 „transmitter” chipjeit, az első félvezetőket, amelyekbe beleintegrálták a legújabb 1.4-es specifikációjú HDMI funkciókat:

• A HDMI Ethernet csatorna eszközök ezeket a chipeket használva adatok teljes duplex küldésére és fogadására képesek 100Mbit/sec adatátviteli sebességgel HDMI kábelen át.
• Az Audio Return csatorna meghajtás egy a HDMI kábelen keresztül ellenirányban továbbított minőségi S/PDIF jel, ami egyszerűsíti a TV és a házi-mozi hangrendszer csatlakoztatását.
• Tartalom típus bitek: ezek a tartalom típusát automatikusan a videó módhoz illesztve optimalizálják és fokozzák a nagyfelbontású nézési élményt.

Silicon Image_HDMI 1.4.jpg
A Silicon Image port processzorok olyan platformok, amelyek az alapvető HDMI kapcsoló funkción túl új tulajdonságokat, technológiákat és szabványokat is kínálnak. A port processzorok támogatják a több HDMI bemenetet és interfészt nyújtanak a System-on-Chip (SoC) elektronika felé. Az 1.4-es verziójú HDMI funkciókon kívül az SiI9387 port processzor olyan Silicon Image technológiákat is támogat, mint a HDMI-vel rendelkező szórakoztatóelektronikai eszközök közötti gyors port kapcsolást szolgáló InstaPort™, és az MHL™ (Mobile High-Definition Link) technológia, ami hordozható elektronikai eszközök, mobiltelefonok, digitális kamerák, videokamerák és médialejátszók HDTV-hez csatlakoztatására szolgáló HD audio és video interfész.

A SiI9387-be integrált HDMI Ethernet csatorna egyszerűsíti a csatlakoztatás infrastruktúráját és olyan technológiákat tesz lehetővé, mint a LiquidHD™. A Silicon Image LiquidHD™ egy szabvány IP hálózaton futó protokollkészlet, amit arra terveztek, hogy TV-ket, szórakoztatóelektronikai készülékeket, személyi számítógépeket hordozható médiaeszközöket és házi-mozikat lehessen gyorsan és könnyen összekötni egy hálózatba. A technológia lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy bármely LiquidHD-t alkalmazó forráskészülék digitális tartalmát élvezhessék bármely LiquidHD kész képernyőn. A LiquidHD technológia az 1.4-es HDMI Ethernet csatornán át alapot nyújt a szórakoztatóelektronikai termékek gyors és könnyű csatlakoztatása és könnyebb felhasználása érdekében.

A SiI9334 „transmitter” a felsőkategóriás AV vevőerősítőkben és Blu-ray Disc lejátszókban támogatja a teljes 48 bites Deep Color színfelbontású jelek átvitelét is

A SiI9387 „port processzor” és a SiI9334 „transmitter” chipek mintapéldányai 2009 második felében lesznek elérhetőek, ami azt jelenti, hogy az első velük szerelt 1.4-es verziójú HDMI csatlakozóval rendelkező készülékek várhatóan csak jövőre jelennek meg.

Kapcsolódó linkek:

HDMI 1.4: Ethernet támogatással és sok más új funkcióval
A HDMI támogatói 3D jelátvitelre készítik elő a szabványt
HDMI 1.3: jobb digitális kép- és hangátvitel 2007-ben
A HDMI új specifikációi
A HDMI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .