Sonos: a tervek között új csúcs soundbar és streaming box is szerepel

A Sonos nincs tervek híján 2024-re és az után sem. Egy új csúcs soundbar, mélynyomó és egyebek mellett egy streaming dobozzal lépne a videós piacra.


A Sonos vezérigazgatója Patrick Spence nemrég bejelentette, hogy 2024. „egy többéves termékciklus kezdetét jelenti”, és most a tervek további részleteiről számol be a Bloomberg cikke, melynek forrásai hitelesnek tűnnek.

A legnagyobb érdeklődés talán a „Duke” kódnéven emlegetett fejhallgatót kíséri, ami 400 és 500 dollár (kb. 140.000 és 175.000 Ft) közötti áron 2024-ben kerülne piacra az Apple AirPods Max versenytársaként.

Állítólag jövőre a Sonos Arc helyébe egy új soundbar lép. A cikk szerint: „A „Lasso” kódnevű hangsáv 2024 végére érkezik, a meglévő Arc modellhez képest jobb basszusokkal és jobb hangminőséggel. A cég azt tervezi, hogy a jelenlegi csúcsváltozat 900 dolláros (kb. 320.000 Ft) árához képest körülbelül 1.200 dollárt (kb. 420.000 Ft) kér majd érte. A soundbar új technológiája azon fejlett hangszóró-komponenseken alapul, amelyeket a Sonos által 2022-ben felvásárolt Mayht Holding BV fejlesztett ki.”

A cég által fejlesztett új házimozi készülékek között szerepel egy „Lotus” kódnevű TV eszközhöz szinkronizált mélynyomó, egy második generációs „Sidecar” kódnevű Sonos Roam vezeték-nélküli hangsugárzó, az Era 100 okoshangszóró drágább változata Ethernet csatlakozással „Raven” kódnevvel és egy „Premier” kódnevű csúcskategóriás erősítő. Lesz ezeken kívül új, 20 centis (8 hüvelykes) mennyezeti hangszóró, továbbfejlesztett hangvezérlő rendszer, okostelefon-alkalmazás és később esetleg egy még igényesebb mélynyomó is. A felsoroltak egy része profi rendszerépítőknek készül majd.

A felsorolt a termékek nem mind 2024-ben vagy 2025-ben jelennek majd meg. A Sonos tehát mozgalmas időszak áll előtt, és a tervek szerint számos új piacra készül belépni.

Sonos streaming box
A kép illusztráció.

Az egyik legizgalmasabb, hogy a Sonos akár már jövőre piacra dobhatja első streaming dobozát. A cikk szerint: „A jövő év végére vagy 2025 elejére a Sonos egy második új kategóriába tervez belépni: ez a TV set-top box-ok és videó. A cég egy olyan – „Pinewood” kódnevű – eszközön dolgozik, ami videót tud streamelni TV-ken, és központként szolgálhat az ügyfél más Sonos eszközei számára. A termék a meglévő set-top-box-okhoz hasonlóan működik majd, saját – Android alapú – operációs rendszert és különböző alkalmazásokat megjelenítő felhasználói felület kínálva.”

Az Apple TV versenytársának szánt várhatóan 150 – 200 dollárba (kb. 50.000 – 70.000 Ft) kerülőeszköz állítólag Dolby Atmos és Dolby Vision támogatást biztosít majd, és háromdimenziós térhangzást lesz képes létrehozni más Sonos hangsugárzók használatával.

Nem először hallunk a Sonos TV-s ambícióiról. 2022-ben a Protocol számolt be arról, hogy a Sonos egy „Home Theater OS” projekten dolgozik.

A Sonos tárgyalásokat folytatott a kábeltársaságokkal élő televíziós műsorok kínálatáról és együttműködik a népszerű streamingszolgáltatásokkal, hogy alkalmazásokat készítsen az új platformhoz.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .