NVIDIA SHIELD TV: itt az Auro-3D frissítés

Az NVIDIA SHIELD eszközök legújabb firmware-verziója már támogatja az Auro-3D térhangzás lejátszását is, viszont teljes képernyős hirdetések jelenhetnek meg.


Az NVIDIA SHIELD streamingeszközök legújabb 9.1.2-es firmware-verziójú frissítése teljes támogatást biztosít HDMI csatlakozón keresztül az Auro-3D formátumú térhangzás lejátszásához. A frissítetés leírása szerint: „Csatlakoztassa NVIDIA SHIELD TV Pro készülékét egy Auro-3D kompatibilis dekóderhez és élvezze a legtermészetesebb 3D hangélményt az olyan streaming alkalmazásokból, mint az Artist Connection.”

NVIDIA SHIELD TV Pro

A Dolby Atmos és a DTS:X hangformátumok mellett az Auro-3D egyelőre nem rendelkezik azokhoz hasonló szintű tartalomkínálattal, de megjelenve a videós streaming világában talán elterjedtebbé válik.

Az új firmware új képessége mellé azonban teljes képernyős hirdetések is érkeznek, amelyek néhány felhasználót bosszanthatnak. Reddit kommentelők szerint a teljes képernyős hirdetések először ebben a hónapban jelentek meg mégpedig a felhasználók bármiféle beavatkozása nélkül.

Nem világos, hogy ezek a hirdetések mely országokban kerülnek bevezetésre, de Hollandiából és Kanadából már érkeztek panaszok, hogy folyamatosan ugyanazt a reklámot látják egy autóról újra és újra.

A reklámok megszaporodása általános trenddé kezd válni az olyan okos TV platformokon, mint az Android TV, a Google TV, a Roku, a webOS és a Tizen, mert a bevételek növelésére törekedve egyre nagyobb teret hódítanak. A NVIDIA SHIELD frissítés azonban vélhetően az egyik első olyan lehet, amikor egy cég teljes képernyős hirdetéseket indít.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .