Sony 3D Blu-ray lejátszók 2010-től?

1. Oldal

Egyre több a „3D-Ready” TV és vetítő, a 3D műsorok tárolására illetve lejátszására szolgáló Blu-ray lemezek és lejátszók megjelenéséről most először nyilatkozott egy az ügyben mindenképpen mérvadónak számító vezető a Sony-tól.
Blu-ray_3D.jpg
A CNET Australia beszámolója szerint egy Sydneyben megtartott Sony Blu-ray eligazításon a cég otthoni szórakoztatási csoportjának helyettes rangidős vezérigazgatója Yoshinami Takahashi megerősítette, hogy a 3D Blu-ray lemezek és lejátszók valószínűleg 2010 októberében vagy novemberében kerülnek piacra.

Takahashi elmondása szerint a filmstúdiók közel állnak a 3D Blu-ray végső formátumával kapcsolatos megállapodáshoz, a döntés véglegesítése megítélése szerint 2009 végére várható. Úgy gondolja, további kilenc hónap kell a Sony számára a megfelelő 3D Blu-ray lejátszóval megjelenni a piacon.


A technikai részletekről egyelőre semmi nem tudható, mint ahogy arról sem, hogy a stúdiók milyen 3D Blu-ray tartalmakat terveznek megjelentetni. Takahashi ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy a rövid tartalmak jobban illenek a technológiához. Mivel sok néző fejfájástól és hányingertől szenved az egészestés 3D filmek nézésekor, rövid dokumentum és animációs filmekre talán nagyobb lenne az igény. A Sony biztos akar lenni benne minden tesztet elvégeznek a 3D megjelenése előtt, hogy az új technológia és a 3D tartalmak a lehető legjobb élményt nyújtja a fogyasztók számára.

Kapcsolódó linkek:

A BSkyB jövőre elindítja Európai első 3D TV csatornáját
Optoma: már idén forgalomba kerül a 3D-Ready vetítő
A Blu-ray Disc Association 3D munkacsoportot alakít
Távol van még a 3D Blu-ray Disc
JVC: teljes HD 3D LCD monitor professzionális célra
Probléma a 3D-vel
A Sensio 3D formátuma DVD szabvány lesz
A Dolby is 3D Blu-ray Disc technológián dolgozik
A Panasonic Blu-ray Disc szabványt javasol a 3D képtárolásra
A HDMI támogatói 3D jelátvitelre készítik elő a szabványt
3D: az SMPTE az otthoni 3D szórakoztatás szabványain dolgozik
A 3D otthoni felhasználásán munkálkodó szervezet alakult
A 3D TV-hez már csak műsorok kellenének
A világ első 3D sztereoszkópikus tévéje már kapható Japánban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .