Sony: 4K online filmszolgáltatás indul a PS4-hez is

1. Oldal

4K Ultra HD TV-i mellé 4K tartalmakat is kínál majd a Sony, és a cég elnöke és operatív igazgatója Phil Molyneux nyilatkozata szerint a PlayStation 4 konzolnak is része lesz ez az interneten elérhető szolgáltatás.
Az már korábban tudott volt, hogy a legnagyobb Sony 4K Ultra HD TV-k észak-amerikai vásárlói ajándék lejátszót és azon 4K tartalmakat kapnak. Ehhez társul majd a „világ első” részleteiben még nem ismert 4K filmletöltő szolgáltatása is, ami úgy tűnik a nem kevésbé rejtélyes PlayStation 4 játékkonzolon is működik majd. Phil Molyneux a Sony elnöke és operatív igazgatója a The Verge internetes magazinnak adott videó interjújában a riporter azon kérdésére, hogy a konzol támogatni fogja-e majd a szolgáltatást, szó szerint úgy fogalmaz: „Ígérem, nem fog csalódni”. Ez azért ígéretesebb annál a korábban ismertté vált információnál, hogy a PS4 a 4K felbontású játékokat ugyan nem, de az ilyen képeket és videókat támogatja majd.

Sony_213cm_4K_ Ultra HD TV.jpg
Úgy tűnik, hogy a Sony által valamikor nyáron elindítani tervezett 4K filmletöltési szolgáltatással kapcsolatban akad még tennivaló, hogy az az átlagos fogyasztók számára reális lehetőség legyen. Molyneux elmondása szerint egy tipikus 4K film a hosszától függően „100 gigabájt felett” van, és hozzátette, hogy ez a fájlméret és az átlagos szélessávú adatátviteli sebesség „kihívást jelent, amin dolgoznunk kell …(de) van néhány nagyon jó ötletünk, ami majd kényelmesé teszi az élményt a fogyasztóknak.” Lehet, hogy a Sony a nagyméretű PS3 játékok fájljainál már bevált éjszakai letöltést alkalmazná, aminek időigénye az internetes sávszélesség bővülésével persze egyre csökkenne. Molyneux említést tett arról az aktív szakaszban lévő munkáról is, amit a kisebb fájlméretet eredményező jobb tömörítés kapcsán is végeznek, de úgy tűnik, hogy az első generációs 4K termékek hatalmas fájlokkal fognak működni.

Molyneux interjújából is az derül ki, hogy a Sony a 4K tartalmak online terjesztésében látja a jövőt és nem fontos számára a Blu-ray 4K lemezformátum. Az általa személyesen vezetett letöltési szolgáltatás projekt kapcsán elmondta, hogy miközben ő „nem zárja ki” a fizikai 4K tartalomterjesztést Blu-ray vagy más médián, de „az egész világ egyre inkább a letöltés felé halad.”

Kapcsolódó linkek:

Sony: áttekintés a 2013-as TV kínálatról
PlayStation 4: a még mindig rejtélyes új játékkonzol
Nem prioritás a Sony számára a Blu-ray 4K lemezformátum
Sony: 2013-as BRAVIA TV-k akár Ultra HD 4K felbontással
Sony: a 4K Ultra HD TV mellé lejátszó rajta 4K tartalmakkal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .