Sony: a 4K Ultra HD TV mellé lejátszó rajta 4K tartalmakkal

1. Oldal

A Sony a 4K Ultra HD tartalmak otthoni terjesztésének első lépéseként új 4K Ultra HD TV készülékeihez merevlemezes videolejátszót mellékel melynek szerverére hollywoodi filmek és egy videó gyűjtemény kerülnek fel.

A Sony az előzetes híreknek megfelelően az Észak-Amerikában 25.000 dollárért (kb. 5,4 millió Ft) kínált XBR-84X900 213 centis (84 inch) 4K Ultra HD TV készülékéhez – ez az IFA 2012-n bemutatott KD-84X9005 amerikai változata – bónuszként 4K Ultra HD videolejátszót csomagol.

Sony_213cm_4K_ Ultra HD TV.jpg
A lejátszó közvetlenül csatlakozik a Sony 4K Ultra HD TV-hez – az a sajtójelentésből nem derül ki milyen interfészen keresztül – lehetővé téve a nézők számára, hogy 4K felbontású mozifilmeket és rövid videókat nézhessenek a készülékükön. A lejátszó merevlemezes szerverére feltöltenek 10 egészestés natív 4K felbontású filmet, amelyek között a Sony Pictures által nemrég megjelentetett alkotások éppúgy vannak, mint restaurált és újra maszterelt klasszikusok (A csodálatos pókember, Az emlékmás (2012), Karate kölyök (2010), Salt ügynök, A Föld inváziója – Csata: Los Angeles, Pancser Police (The Other Guys), Rossz tanár, Apa ég! (That’s My Boy), Taxisofőr, Híd a Kwai folyón). Egy rövid videókból álló gyűjtemény is felkerül a szerverre a Red Bull Media House koncert és látványsport alkotásaiból.

A Sony 4K Ultra HD tartalomterjesztési megoldását úgy tervezték, hogy a merevlemezen lévő tartalmakat rendszeres időközönként további 4K filmekkel és videoklipekkel lehessen frissíteni. Az új tartalmak feltöltésére most még online nincs lehetőség, ezért a szerver frissítését az ügyféllel egyeztetve a „Sony Concierge” szolgáltatása végzi el, illetve az ügyfél maga is megteheti a postán elküldött BD-ROM lemezek segítségével.

A Sony XBR-84X900 TV emellett természetesen minden bemeneti videojelet felkonvertál 4K felbontásra saját fejlesztésű 4K X-Reality PRO háromchipes képfeldolgozó motorjával.

A Sony mint filmeket, TV műsorokat, zenét, játékokat és elektronikát egyaránt kínáló totális szórakoztató cég egyedülálló módon elsőként kínál otthoni 4K Ultra HD élményt megoldásával, melynek része a 213 centis (84 inch) LED LCD TV, a videolejátszó és az annak merevlemezére feltöltött 4K tartalmak, valamint egy könnyen használható alkalmazással távirányítóként funkcionáló Xperia™ Tablet S táblagép.

Kapcsolódó linkek:

Készül a világ első 4K és egyben 3D televíziós sorozata
Sony: a 4K Ultra HD TV mellé tartalom is jár
Mostantól Ultra HD a 4K hivatalos iparági elnevezése
Csekély része lesz az LCD TV-k piacán a 4K TV-knek
Sony KD-84X9005: 213 centis QFHD (4K) TV az IFA 2012-n
Sony VPL-VW1000ES: már kapható a 4K házi-mozi vetítő
Kapható az első 4K film
Sony: új stratégia a cég összefogásával és tízezres leépítéssel
Sony: 2012-es Blu-ray lejátszók 4K-ra skálázó csúcsmodellel
4K videoformátum, de melyik?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .