Sony: a 2010-es Blu-ray Disc lejátszós házi-mozi rendszerek

1. Oldal

A Sony új Monolit Design formatervű Blu-ray Disc házi-mozi rendszerei készek a teljes HD Blu-ray 3D lejátszásra, a BRAVIA Internet Video funkcióval online videó szolgáltatások elérésére, és firmware frissítéssel DLNA kompatibilisek lesznek.

A Sony összes új házi-mozi rendszere Blu-ray 3D lejátszást, DVD felskálázást, XrossMediaBar (XMB) képernyőmenüt és internet csatlakoztatást kínál online tartalmak és szolgáltatások széles körét téve elérhetővé. Mindegyik készülék karcsú, minimalista megjelenése illeszkedik az új BRAVIA modellek stílusához.

Sony_BDV-IZ1000W.jpg
A kínálat csúcsán a BDV-IZ1000W házi-mozi rendszer áll, ami a nagyfelbontású Blu-ray 3D filmek lejátszásától az online videó szórakoztatás világának eléréséig mindenre képes.

A BRAVIA Internet Video lehetővé teszi, hogy az Európában dinamikusan fejlődő internetes „Cath-up” TV szolgáltatások révén korábban elmulasztott tévéműsorokat nézhessünk meg akkor amikor nekünk tetszik. Számos ingyenes és kölcsönözhető videó vár felfedezésre olyan videómegosztó oldalakon, mint a YouTube, a Dailymotion, a Wired a sok más. Mindehhez természetesen már nincs szükség PC-re.

A BDV-IZ1000W tartalmazza a Sony szórakoztató adatbázis böngészőjét, amivel elérhető a lemez borítója, a színészekre és a produkcióra vonatkozó információk. A beépített „IP Content Noise Reduction” (IP tartalom zajcsökkentő) technológia, és a „Precision Cinema” HD felskálázást a webes videók illetve a szabványfelbontású tartalmak képminőségét javítják.

A DLNA kompatibilitás által a rendszer az otthoni hálózaton át külső eszközökről képes tartalmak fogadni, s mindezt a saját univerzális távirányítójával vagy egy iPod touch/iPhone készülékkel kezelni. A Sony új házi-mozi rendszereinek egyedülálló jellemzője, hogy az iPod touch/iPhone használók egy az Apple App Store-ból ingyenesen letölthető alkalmazással vezérelhetik a készüléket, és ezzel hozzáférhetnek olyan a Blu-ray lemezre vonatkozó adatokhoz is, mint a film borítója, a színészekkel illetve a produkcióval kapcsolatos információk, valamint további online videoklipek keresését is lehetővé teszi.

A BDV-IZ1000W a hangélményt öt, rendkívül kecses hangsugárzóval állítja elő, virtuális 7.1 hangzást keltő vezeték-nélküli hátsó hangsugárzó rendszert és a gyártó 1000W teljesítményű, S-Master digitális erősítő technológiáját alkalmazva, valamint az összes, így a HD hangformátumokat is dekódolva. A Digital Cinema Auto Calibration (DCAC) hangsugárzók elhelyezésének megfelelő tökéletes, egyszerű és pontos automatikus kalibrálást nyújt, míg a HD-D.C.S. (Digital Cinema Sound) a Sony Pictures Entertainment stúdióiban készült hangfelvételek tapasztalatai alapján a mozikban átélt hangélményt állítja elő a nappaliban.

Két HDMI bemeneten át további készülékek, például kábel/műholdvevő és PlayStation 3 csatlakoztatható a rendszerhez, így azok hangja is térhatással szólalhat meg.

A csúcsmodell mellett 2010-ben piacra kerülő további 5.1 csatornás Blu-ray házi-mozi rendszerek mindegyike a Monolit Design koncepciót követi, működik bennük a BRAVIA Internet Video, (UWA-BR100 USB Wi-Fi adapterrel vezeték-nélküli LAN kapcsolattal), a Gracenote szórakoztató adatbázis böngésző, firmware frissítést követően a DLNA kompatibilitás. A szabvány DVD-ket Precision Cinema felskálázás teszi jobb minőségűvé, a pontos megszólalást a DCAC kalibráció biztosítja, USB-n át zenét képet és videót lejátszanak le, és távvezérlőként iPod touch/iPhone használható hozzájuk.

A négy szatellit hangsugárzót és 850W összteljesítményt kínáló BDV-E370, valamint a két oszlop és két szatellit hangsugárzóval és 1000W teljesítménnyel bíró BDV-E870 rendszerek már márciustól kaphatóak. Az 1000W teljesítményű négy oszlop hangsugárzós BDV-E970 júniusban, a BDV-IZ1000W szeptemberben érkezik.

Kapcsolódó linkek:

Sony: 1080p 3D az új Blu-ray lejátszók 1.3 HDMI kimenetén
Sony: a 2010-es Blu-ray Disc lejátszók
Sony: a 2010-es BRAVIA TV-kről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .