Sony: 1080p 3D az új Blu-ray lejátszók 1.3 HDMI kimenetén

1. Oldal

A Sony első 3D lejátszásra alkalmas Blu-ray lejátszóinak 1.3-as verziójú HDMI kimenete lesz, ami az eredeti specifikáció szerint nem alkalmasak a Blu-ray 3D lemezek tartalmának megfelelő jel kiadására. Vagy mégis?
Sokak számára kérdéses, hogy a Sony 2010-es Blu-ray Disc lejátszók első modelljei, amelyek az ígéreteknek megfelelően egy rendszerszoftver frissítését követően alkalmasak lesznek a Blu-ray 3D lemezek lejátszására is, milyen kimeneti jelet szolgáltatnak majd 1.3-as verziójú HDMI kimenetükön. Korábban napvilágot láttak már hírek arról, hogy a HDMI Licensing Group megoldást talált erre a problémára, de ez állítólag csak 1080i váltott-soros 3D képsorozat továbbítását teszi lehetővé.

3D-ready Blu-ray lejátszó: Sony BDP-S470
3D-ready Blu-ray lejátszó: Sony BDP-S470


A kérdésre, hogy mit várhatnak majd a vásárlók a BDP-S470, BDP-S570 lejátszóktól és más készülékektől, ha azokba MPEG4-MVC (Multiview Video Coding) kódolt lemezt tesznek, a Sony USA PR menedzsere Greg Belloni a következőket válaszolta: „A bejelentett 3D-ready modellek teljesen alkalmasak lesznek a mindkét szem számára teljes HD 1080p 3D lejátszásra. A lejátszók és házi-mozi rendszerek támogatják a HDMI 1.4 specifikáció 3D lejátszását, de nem támogathatják a specifikáció összes képességét (ez az oka, hogy ezúttal nem jelölhetjük kimondottan 1.4-esnek).”

Kapcsolódó linkek:

Sony: a 2010-es Blu-ray Disc lejátszók
Sony: a 2010-es BRAVIA TV-kről
Blu-ray 3D: az első lejátszók a 2010-es CES-en
Lehetséges a 3D képátvitel az 1.3-as HDMI-n keresztül is
HDMI 1.4: 3D támogatás az új verzió specifikációjában
Kész a 3D Blu-ray Disc specifikációja
Broadcom: kész az első egychipes Blu-ray Disc megoldás
Sony: a 3D üzleti lehetőségében bízva
Sony: 3D-t az otthonokba 2010-ben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .