Pioneer: információk a 2010-es új belépő AV vevőerősítőkről

1. Oldal

A Pioneer az Egyesült Államokban már forgalmazza két új belépőszintű AV vevőerősítőjét, amelyek alkalmasak audió bitfolyamok vezeték-nélküli Bluetooth fogadására és a HD 3D képátvitelt szolgáló 1.4-es verziójú HDMI csatlakoztatásra.
A Pioneer két új 5.1 csatornás AV vevőerősítőt visz piacra Észak-Amerikában VSX-520-K és VSX-820-K típusjelzéssel, amelyekről feltételezhető, hogy sokban hasonlítanak a majdan Európában is megjelenő modellekhez.

Pioneer_VSX-820.jpg
Az új modellek közül a VSX-820-K a világ első „Works with iPhone” (iPhone-al együttműködő) minősítésű AV vevőerősítője. Ez azt jelenti, hogy az erősítő lehetővé teszi az iPhone/iPod/iPod Touch mobil eszközökön tárolt vagy oda letöltött audió és videó tartalmak illetve bitfolyamok – mint a YouTube és a Rhapsody zeneszolgáltatás – lejátszását, miközben fel is tölti azok telepeit. Az erősítő előlapján a használatot megkönnyebbítendő van egy „iPhone Control” gomb, ami biztosítja, hogy a mobil eszközt a megszokott módon, saját kijelzőjén lehessen kezelni az erősítő távirányítója és képernyőn megjelenő menüje helyett.

Az új Pioneer AV vevőerősítők az elsők, amelyek a gyártó opcionális AS-BT100 Bluetooth adapterével vezeték-nélküli audiójel fogadásra is alkalmasak más Bluetooth-os eszközökről.

Mindkét új AV vevőerősítő úgymond „3D ready”, azaz legújabb 1.4-es verziójú HDMI csatlakoztatásuk révén képesek a Blu-ray 3D specifikációnak megfelelő nagy adatátviteli sebességű jel és a 3D specifikus vezérlőjelek továbbítására.

A két új Pioneer AV vevőerősítő dekódolja az összes új HD hangformátumot, köztük a Dolby True HD és DTS Master Audio bitfolyamokat is, és alkalmas a Dolby Pro Logic IIz dekódolásra is, amely magassági dimenziót megszólaltató csatornákat ad a hangképhez. A front magassági vagy hátsó surround hangsugárzók meghajtásához két előerősítő kimeneten megjelenő vonalszintű jel használható.

Az új AV vevőerősítők alkalmazzák a Pioneer tömörített hangfájlokat közel CD minőségre restauráló „Advanced Sound Retriever” technológiáját, valamint a jelforrások, az egyes zeneszámok, vagy a TV csatornák és a reklámok zavaró hangerőváltozásait kiegyenlítő „Auto Level Control” funkcióját. Az MCACC mérőmikrofonos sokcsatornás akusztikai kalibrálás a szoba és a hangsugárzók konfigurációjának analizálását követően optimalizálja a megszólalást.

Az egyaránt 5 x 110W (1 kHz, 0,05% THD, 8Ω) teljesítmény leadására képes VSX-520 és VSX-820 európai piacra szánt változatai információnk szerint júniusban mutatkoznak be.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: az új Series 3 hangsugárzók rövidesen kaphatóak
Pioneer DCS-590: egy új 2009-es házi-mozi rendszer
Pioneer: stúdióminőségű a 2009-es AV erősítő csúcsmodellek hangja
Pioneer: egy újabb 2009-es középkategóriás AV vevőerősítő
Pioneer: Blu-ray lejátszó és HD video fájlkezelő rendszer profiknak
Pioneer: firmware frissítések Blu-ray lejátszókhoz és új termékek
Pioneer: három új Blu-ray Disc lejátszó már 2009 nyarára
Pioneer: négy új 2009-es alap- és középkategóriás AV vevőerősítő
Pioneer: kapható a BD-Live referenciaminőségű Blu-ray lejátszó
Pioneer: rövidesen kaphatóak az új 8-as sorozatú hangsugárzók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .