Sony: a 2010-es Blu-ray Disc lejátszók (Frissítve)

1. Oldal

A Sony új Blu-ray Disc lejátszói is a Monolit Design koncepciót követik, a BRAVIA Internet Video révén internetes tartalmakhoz is hozzáférnek, a BDP-S470, BDP-S570, BDP-S770 pedig Blu-ray 3D filmek lejátszásra is alkalmas lesznek.
A Sony új, Blu-ray lejátszói is a cég 2010-es Monolit Design formavilágát követik. A minimalista külső mellett a minőségi anyagok és a gondos kidolgozás teremt stílusos megjelenést.

Az új Blu-ray lejátszók akár Wi-Fi-n keresztül internetre csatlakozva nemcsak a BD-Live funkciónak megfelelő extra online tartalmakhoz képesek hozzáférni, de továbbiakhoz is. A BRAVIA Internet Video elérhetővé teszi a nálunk még nem létező, de Európában egyre népszerűbb „Cath-up” TV szolgáltatásokat, valamint az ingyenes YouTube, Dailymotion, Wired és más oldalak videótartalmait is. Hogy a nagyképernyős TV-ken is élvezhetőek legyenek a kisebb felbontású internetes videók, a BDP-S570, BDP-S770 lejátszók úgynevezett „IP Content Noise Reduction” (IP tartalom zajcsökkentés) funkciója a kép éleinek kiemelésével és hatásosabb színekkel javítja a kép minőségét.

Egy Gracenote technológiát alkalmazó szórakoztató adatbázis böngésző lehetővé teszi például a Blu-ray lemezen szereplő színészekkel és a produkcióval kapcsolatos információk olvasását, valamint a BRAVIA Internet Video-n található kapcsolódó tartalmak elérését.

Sony_BDP-S770.jpg
A CES 2010-en megjelent első Blu-ray 3D lejátszók kapcsán már beszámoltunk a Sony BDP-S770-ről. A feltehetőleg az év második felében megjelenő Blu-ray 3D filmek lejátszására már a BDP-S470 is alkalmas lesz egy szoftverfrissítést követően, a BDP-S570 és természetesen a BDP-S770 pedig már eleve így kerülnek forgalomba. A Blu-ray 3D filmek megjelenítésére már csak egy 3D megjelenítésére alkalmas TV-re és hozzá való szemüvegekre van szükség.

Az új Sony Blu-ray lejátszók (egy firmware frissítést követően a BDP-S370 és a BDP-S470 is) DLNA kompatibilisek, s így képesek más hasonló eszközön, telefonon, laptopon, zenelejátszón tárolt tartalmakat is lejátszani. Ugyanakkor médialejátszóként az USB porthoz csatlakoztatott külső merevlemezről vagy USB-s memóriakulcsról zenék, képek és filmek (DivX HD és MKV formátumúak is) is lejátszhatóak az új modellekkel.

A Sony új Blu-ray lejátszóit és házimozi rendszereit egyedülálló módon iPod/iPod touch készülékkel is lehet vezérelni egy App Store-ból letölthető alkalmazással. Ez hozzáférést biztosít a Blu-ray lemez olyan részleteihez, mint a film borítója, a színészekkel illetve a produkcióval kapcsolatos információk, valamint további online videoklipek keresését is lehetővé teszi.

Mindegyik új Sony Blu-ray Disc lejátszó képes az SA-CD lemezek, az AVCHD, a 24p (True Cinema) lejátszásra, a szabványfelbontású DVD-k 1080p felskálázására, a HD hangformátumok (Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio) bitfolyamainak kiadására és dekódolására is.

Sony_BDP-S370_BDP-S570.jpg
A BDP-S370 márciusban, a BDP-S470 áprilisban már az üzletekbe kerülhetnek a hozzájuk opcionálisan megvehető külső UWA-BR100 USB Wi-Fi adapterrel együtt. A beépített WLAN kapcsolattal és mellékelt 1GB-os USB memóriával rendelkező BDP-S570 júniustól, a BDP-S770 legkorábban augusztustól lesz kapható.

Kapcsolódó linkek:

Sony: a 2010-es BRAVIA TV-kről
Blu-ray 3D: az első lejátszók a 2010-es CES-en
Kész a 3D Blu-ray Disc specifikációja
Broadcom: kész az első egychipes Blu-ray Disc megoldás
Sony: a 3D üzleti lehetőségében bízva
Sony: 3D-t az otthonokba 2010-ben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .