Sony: a 2024-es BRAVIA Theatre otthoni audiotermékekről

A Sony 2024-es BRAVIA Theatre Bar 9 és Bar 8 soundbar, a BRAVIA Theatre Quad térhangrendszer és a BRAVIA Theatre U nyakpántos hangsugárzó a márka új BRAVIA TV-ihez illeszkednek.


A Sony a BRAVIA márkanév alatt egyesíti TV-it, új soundbar és más otthoni hangrendszereit, hogy egyszerűbbé tegye a vásárlóknak a filmkészítők szándékainak megfelelő magával ragadó kép és hang moziszerű élményét kínáló házimozi kialakítását. Erre utal a BRAVIA „Cinema is comming home”, azaz „A mozi az otthonodba költözik” szlogen. Az új BRAVIA TV-k és BRAVIA Theatre otthoni audiotermékek egymáshoz illő jellemzői és kialakítása segíti a fogyasztókat házimozijuk ideális termékkombinációjának kiválasztásában.

A Sony által bejelentett 2024-es otthoni audiotermékek csúcsát a BRAVIA Theatre Quad a házimozi térhangrendszer képviseli, mely négy vezeték-nélküli hangsugárzóval (összesen 16 hangszóróval) bármely szobát képes moziszerű hanggal betölteni, a basszusokat opcionális vezeték-nélküli mélynyomóval gazdagítva. Az új soundbar hangrendszerek közül a BRAVIA Theatre Bar 9 összesen 13, a BRAVIA Theatre Bar 8 összesen 11 hangszóróval szintén bármilyen lakóhelyiséget mozivá alakíthatnak. Egyszemélyes hangélményt teremt a BRAVIA Theatre U nyakpántos hangsugárzó, mely háromdimenziós térhangzást biztosít, melynek kívánt hangerejét a felhasználó maga állíthatják be.

Sony BRAVIA Theater Quad Lifestyle

A BRAVIA Theatre Bar 9 és Bar 8 és valamint a BRAVIA Theatre Quad is alkalmazzák a Sony szabadalmaztatott 360 Spatial Sound Mapping térhangleképezés technológiáját, mely szintetizált hanghullámokkal több fantomhangszórót képes létrehozni ott is, ahol fizikailag nincsenek is hangsugárzók. A 360 fokos térbeli hangélmény az adott hangrendszer összeállításához optimalizált a moziélményt tükröző széles hangtérrel, a hallgatókat különböző irányokból érkező hanggal körülvéve, további hangsugárzók telepítése nélkül. A 360 fokos térbeli hangleképezésre a BRAVIA Theatre Bar 9 és Bar 8 soundbar önmagában képes, míg a BRAVIA Theatre Quad szélesebb térhangzást biztosít négy lapos hangsugárzójával.

Sony-360-SSM-SFO

A BRAVIA Theatre Bar 9, Bar 8 és BRAVIA Theatre Quad Sound Field Optimization funkciója a szobai elrendezés alapján automatikusan beállítja és hangolja az egyes hangsugárzókat, így optimalizálva a rendszer elhelyezését a tökéletes hangzás eléréséhez. BRAVIA TV-t és BRAVIA Theatre termékeket kombinálva az Acoustic Center Sync funkció zökkenőmentesen kombinálja a TV hangszórói és a soundbar által keltett hangokat, hogy azokat közvetlenül a TV képernyőjéből érzékeljük.

A nyakpántos hangsugárzót kivéve BRAVIA Theatre otthoni audiotermékek egy firmware-frissítést követően kompatibilisek lesznek a BRAVIA TV 2024-es új Voice Zoom 3 funkciójával, amely mesterséges intelligencia algoritmusa felismeri az emberi párbeszédet és felerősíti vagy csökkenti annak hangerejét, így még a legkisebb dialógusok is hangosan és tisztán szólalnak meg. A Voice Zoom 3 és a BRAVIA TV-hez csatlakozó BRAVIA Theatre audiotermékek beállításai az új BRAVIA Connect App (korábban Home Entertainment Connect App) segítségével vezérelhetők majd.

Sony BRAVIA Theater U HT-AN7 TV-zés

A Sony új BRAVIA Theatre U nyakpántos hangsugárzó személyes háromdimenziós hangzást nyújt nyitottan körülvéve a fület. A felhasználó a környezete zavarása nélkül akár nagy hangerővel nézheti a filmet, és Bluetooth kapcsolaton át kompatibilis Sony BRAVIA TV-vel párosítva a Dolby Atmos hangformátumot is 360 Spatial Sound térhangzással. A Speaker Add (hangszóró hozzáadása) funkcióval két BRAVIA Theatre U nyakpántos hangsugárzó párosítható egyetlen TV-hez vagy más eszközökhöz.

A BRAVIA Theatre Bar 9, Bar 8 és a BRAVIA Theatre Quad nemcsak a Dolby Atmos és DTS:X hangtechnológiákat támogatják, de IMAX Enhanced tanúsítvánnyal is rendelkeznek. Ehhez egy jövőbeli szoftverfrissítésen kívül a két soundbar mellett SA-RS5 vagy SA-RS3S hátsó hangsugárzókat és SA-SW5 vagy SA-SW3 mélynyomót is használni kell, melyekkel amúgy is tovább növelhető moziszerű hangélmény.

Az új Sony BRAVIA Theatre Bar 9 (HT-A9000), a BRAVIA Theatre Bar 8 (HT-A8000), a BRAVIA Theatre Quad (HT-A9M2) és a BRAVIA Theatre U (HT-AN7) árai és elérhetősége még nem ismert, de azok műszaki jellemzőiről és árairól külön írásokban számolok be.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .