Sony: BRAVIA X4500-as és W4500-as új csúcskategóriás LCD TV-k

1. Oldal

A Sony BRAVIA X4500, W4500 sorozat LCD TV-i fejlett technológiai megoldásaikkal, gazdag funkcionalitásukkal, kiváló kép- és hangminőségükkel és különleges designjukkal a tökéletességre vágyó igényes vásárlók számára készülnek.
A Sony LCD TV-k zászlóshajójának számító 102, 117 és 140 centis (40, 46 és 55 inch) BRAVIA X4500-as modellek „lebegő” formaterve vonzza a tekintetet, főleg ha a hangsugárzók ezüst borítását rubinvörösre választjuk (de lehetne az akár obszidián fekete is).

BRAVIA_46X4500.jpg
A X4500-as modelleket teljes HD felbontású LCD panelekkel szerelik, és a 117 ill. 140 centis változatoknál alkalmazzák először az energiatakarékos RGB Dynamic LED háttérvilágítást, melynek fényerejét a sötét képrészleteknél lokálisan leszabályozzák a nagyobb kontraszt és a mélyebb feketék érdekében. A vörös, zöld és kék LED-ek szélesebb színskálát biztosítanak, mint a szokványos fehérfényű háttérvilágítás.

A csúcskészülékekben a Sony új BRAVIA ENGINE 2 PRO képfeldolgozó technológiáját alkalmazzák. Ez a nagyteljesítményű processzor a kép zajainak csökkentésén kívül optimalizálja a szín- és mozgásmegjelenítést, és a mély filmszerű feketék érdekében fokozza a kontrasztot is. A szabványfelbontású források képét a legújabb DRC (Digital Reality Creation) 3.0 technológia skálázza fel az 1920×1080 pixeles panel számára.

A 117 és 140 centis (46 és 55 inch) modellek tökéletes mozgásmegjelenítését a Motionflow PRO 100Hz technológia garantálja, ami intelligens módon szúr be az eredeti képkockák közé újabbakat megkétszerezve a képfrissítés frekvenciát. Ezenfelül a kép horizontális elemeinek háttérvilágítását minden képkockánál folyamatosan kapcsolgatva szemfárasztó villódzás nélkül csökken tovább a képelmosódás. A 102 centis (40 inch) modell is megkétszerezett képfrissítéssel rendelkezik, mely az élesebb, tökéletesebb mozgásmegjelenítés érdekében a köztes képek beillesztése előtt kitisztítja az eredeti képkockákat.

A X4500, W4500 sorozatú televíziók a Sony első készülékei, melyek az otthoni hálózaton keresztül más DLNA kompatibilis eszközhöz csatlakozva digitális képek és zenék elérésére és lejátszására is alkalmasak. Nagyfelbontású képeket a televízió oldalán található USB bemenethez csatlakoztatott memóriáról vagy digitális fényképezőgépről is közvetlenül meg lehet jeleníteni a Képkeret üzemmódban.

A legnagyobb X4500-as 6, a többi csúcsmodell 4 hangszóróból és 2 mélysugárzóból kelti az akár térhatású hangot.

BRAVIA_40W4500.jpg
A 102, 117 és 132 centis (40, 46 és 52 inch) képméretű BRAVIA W4500-as készülékek elegáns külsejének a Sony merész „Draw the Line” koncepció ihlette.

A W4500-as készülékekben is teljes HD felbontású LCD panelek és a BRAVIA ENGINE 2 jelfeldolgozó technológia gondoskodik a tiszta, gazdag színvilágú, kontrasztos és nagyfelbontású képről, aminek mozgásmegjelenítését Motionflow 100Hz megkétszerezett képfrissítés teszi tökéletesebbé.

Mindkét sorozat támogatja a Sony által x.v.Colour elnevezéssel illetett (xvYCC) színtérleírású (az X4500-as készülékek pedig még a Deep Colour színmélységű) jelek megjelenítését is. A kezelést a Xross Media Bar (XMB) grafikus felhasználói interfész segíti, és a készülékek HDMI csatlakozóikon keresztül a BRAVIA Sync (HDMI-CEC kompatibilis) vezérlést is tudják.

A készülékek fogadják és kadenciahelyesen jelenítik meg a 24p videojel formátumot, és megfelelnek a HD ready 1080p megjelölés követelményeinek.

Az új csúcskategóriás LCD TV-k beépített DVB-T/DVB-C tunerjei az MPEG-4 AVC HD vételre is alkalmasak.

Sony BRAVIA X4500, W4500 sorozat készülékei ősszel kerülnek az üzletekbe.

Kapcsolódó linkek:

Sony: a hazai piacon már kapható DVB-T HDTV vételre alkalmas LCD TV-k
Sony: BRAVIA V4500-as LCD TV-k beépített HDTV tunerrel
Sony: BRAVIA S4000-es LCD TV-k a széles vásárlói kör számára
Sony: a BRAVIA E4000-es LCD TV akár egy festmény
Sony: BRAVIA W4000-es LCD TV-k képkeret üzemmóddal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .