Sony FMP-X10: a 2. generációs 4K Ultra HD médialejátszó

1. Oldal

A Sony 4K Ultra HD médialejátszójának új verziója az FMP-X10 is főleg a márka Video Unlimted 4K filmletöltő, kölcsönző szolgáltatásához használható, de már támogatja a Netflix 4K tartalomszolgáltatást és a HEVC dekódolást is.
A Sony új FMP-X10 4K médialejátszója az előd FMP-X1-et váltja fel. Az átdolgozott lejátszó már nemcsak az AVC (H.264), de az új nagyhatásfokú HEVC (H.265) videó tömörítés dekódolására is kész, amivel alkalmassá válik a világ 40 országában – nálunk még sajnos nem – elérhető Netflix 4K tartalomszolgáltatás bitfolyamának lejátszására is.

Sony_FMP-X10.jpg
Emellett egyelőre csak az egyesült államokbeli Sony készülékvásárlók hozzáférhetnek a „Video Unlimited 4K” filmletöltő, kölcsönző szolgáltatásához is. Az FMP-X10 lejátszó birtokosai ötven 4K Ultra HD filmhez díjmentesen jutnak, és jelenleg több mint 200 filmből vásárolhatnak, illetve kölcsönözhetnek. Ezek között olyan friss sikerfilmek szerepelnek, mint az Amerikai botrány. (American Hustle) és a Műkincsvadászok (The Monuments Men). A csodálatos Pókember 2. (The Amazing Spider-Man 2) és az Annie (2014) pedig a mozikban történő bemutatásukat követően lesznek elérhetőek.

Az FMP-X10 a „PlayMemories Online” és az „500px” 4K képfeltöltő és tároló szolgáltatásokhoz is hozzáférést biztosít, és a Sony közreműködésével a 2014-es FIFA foci VB-ről készülő hivatalos 4K film kedvcsináló előzetesei is ezen át lesznek nézhetőek, de a márka bemutatótermeiben és szakkereskedéseiben.

Az FMP-X10 támogatja az akár 3840 x 2160/60p videofelbontást, és külön audió és videó HDMI kimenetekkel rendelkezik. A beépített 1TB kapacitású merevlemez mellett a két USB bemenet valamelyikéhez külső meghajtó is csatlakoztatható. A lejátszó támogatja a Dolby Digital Plus hangformátumot, és a Sony elmondása szerint az „az eddigi legszélesebb színspektrumot” kínálja majd, bár azt pontosan nem specifikálták, hogy ez mit jelent.

Az FMP-X10 egyelőre csak az Egyesült Államokban kapható, és nem tudni, hogy Európába mikor jut el.

Kapcsolódó linkek:

Nemcsak a foci VB döntőjéről lesz UHDTV közvetítés
A Netflix 2014-ben kezdi a 4K tartalmak online terjesztését
Sony: ősszel indul a Video Unlimited 4K tartalomszolgáltatás
Sony FMP-X1: a 4K Ultra HD médialejátszó és filmterjesztés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .