Sony FMP-X1: a 4K Ultra HD médialejátszó és filmterjesztés

1. Oldal

A Sony hivatalosan is bejelentette, hogy 4K Ultra HD TV készülékei mellé a világon először 4K médialejátszót és ennek megfelelő felbontású műsorokat terjesztő szolgáltatást is kínál, de egyelőre csak az Egyesült Államokban.
A Sony kétségtelenül vezető szerepet igyekszik betölteni a 4K Ultra HD technológia terén. Valamikor a nyáron már több képmérettel kaphatóak is lesznek a márka első ilyen TV készülékei. Az is ismert, hogy a cég a 4K tartalmak terjesztésére nem a fizikai lemezformátumban, hanem az internetes letöltésben látja a jövőt.

Sőt, a Sony az Egyesült Államokban vásárlóra talált 213 centis (84 inch) képátlójú 4K Ultra HD TV modell mellé bónuszként 4K lejátszót és tartalmakat is adott.

Sony_FMP-X1.jpg
A ma bejelentett világelső 4K lejátszó a korong formájú FMP-X1, amibe a filmeket tároló merevlemezt építenek, s erre mindjárt fel is töltik a Rossz tanár, A Föld inváziója – Csata: Los Angeles, Híd a Kwai folyón, Karate kölyök (2010), Salt ügynök, Taxisofőr, Apa ég! (That’s My Boy), A csodálatos pókember, Pancser Police (The Other Guys), Az emlékmás (2012) című 4K felbontású mozifilmeket. A készülék azonban nemcsak a merevlemezről, de külső USB tárolóeszközről és SD memóriakártyáról is lejátszhat filmeket, amelyek természetesen szokványos Full HD felbontásúak is lehetnek.

Hogy a 4K médialejátszóra friss tartalmakat lehessen letölteni a Sony egy új 4K filmterjesztő szolgáltatás elindítását tervezte a nyárra, ami a mostani hivatalos közlés szerint 2013 őszére tolódik. Az előfizetéses szolgáltatás 4K filmtárában az ígéretek szerint nemcsak a Sony Picture Entertainment alkotásai lesznek megtalálhatóak.

A Sony FMP-X1 valamikor nyáron lesz kapható 699 dolláros (kb. 160.000 Ft) áron az Egyesült Államokban, az európai forgalmazásról azonban még nincs hír.

Kapcsolódó linkek:

Sony: 4K online filmszolgáltatás indul a PS4-hez is
Sony: áttekintés a 2013-as TV kínálatról
Nem prioritás a Sony számára a Blu-ray 4K lemezformátum
Sony: 2013-as BRAVIA TV-k akár Ultra HD 4K felbontással
Sony: a 4K Ultra HD TV mellé lejátszó rajta 4K tartalmakkal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .