Sony: HDMI VRR firmware-frissítés a 2021-es TV-khez

A Sony a változó képfrissítési gyakoriság (VRR) funkciót a 2021-es TV-khez hozzáadó új 6.5660 firmware-verziója 4K tükrözéssel és Dolby Atmos támogatással egészíti ki az Apple Airplay-t.


A Sony XH90 szériájú TV-k változó képfrissítési gyakoriság (VRR) funkciót támogató firmware verziója tavaly decemberben megjelent, de a 2021-es TV-k ugyanezt szolgáló frissítésére eddig várni kellett. Március 2-től viszont már elérhető a 6.5660 verziójú firmware, ami akár manuálisan letölthető illetve március 16-ig automatikusan frissül az internetre csatlakozó Sony A90J és A8*J OLED TV-ken és a Sony Z9J, X9*J illetve (X8*J) LCD TV-ken.

A Sony 2021-es TV-i tavaly novemberben már megkapták a frissítést a „Perfect for PlayStation 5” két játékfunkciójához is.

Sony VRR 2021

A változó képfrissítési gyakoriság (VRR) révén a TV valós időben képes szinkronizálni képfrissítési gyakoriságát (például 48-120 Hz között) a forráseszközhöz, például a számítógéphez vagy a játékkonzolhoz, hogy a mozgókép zavartalanul és szakadásmentes mozgással jelenjen meg ugyanakkor a lehető legkisebb bemeneti késleltetéssel (input lag). Természetesen ehhez a forráseszköznek is támogatnia kell HDMI csatlakozáson keresztüli VRR-t.

A PlayStation 5 beígért VRR frissítéséről egyelőre szó sincs, így egyelőre PC-vel vagy Xbox Series X konzollal használható ki a VRR, amit manuálisan kell engedélyezni az utóbbi képmenüjében.

A 2022-es Sony A95K, A90K, A80K, A75K OLED TV-k, valamint Z9K, X95K, X90K, X85K és X80K LCD TV-k már a HDMI VRR funkciót támogatva kerülnek piacra.

A 6.5660 verziójú firmware-frissítés az Apple AirPlay 2 funkcionalitását javítja a 4K tükrözés (AirPlay Mirroring) és a Dolby Atmos támogatásával. Emellett a frissítés különböző a beállításokat kényelmesebbé és egyszerűbbé tevő kiegészítéseket és hibajavításokat is tartalmaz.

A 6.5660 verziójú firmware-frissítés (előnyök és fejlesztések):
  • Hozzáadja a Variable Refresh Rate (VRR, Változó frissítési sebesség) funkciót (A90J/X9*J/Z9J/A8*J)
  • Hozzáadja a beépített MIC (Mikrofon) érzékenységére vonatkozó beállítást a System Settings (Rendszerbeállítások) menühöz (beépített MIC-egységgel rendelkező tv-készülékek esetében)
  • Hozzáadja a 4K-tükrözés és a Dolby Atmos támogatását az Apple Airplay™ szolgáltatás esetében
  • Hozzáad egy QR-kódot, mellyel a képernyőn könnyebben lehet a mobilos Súgóútmutató tartalmakra navigálni
  • Hozzáadja a Bluetooth-audiokimenet-váltást a Quick Settings (Gyors beállítások) menühöz
  • Hozzáadja a Power Saving (Takarékos üzemmód) beállítást a Quick Settings (Gyors beállítások) menühöz
  • Javítja a tv-készülék kikapcsolási felhasználói felületét
  • Javítja a Timers & Clock (Időzítők és óra) funkció felhasználói felületét
  • Megoldja azt a problémát, mely miatt makroblokkosodás (pixeles kép) volt tapasztalható sugárzott tévéműsor CAM-modulon keresztüli nézésekor

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .