A Sony és a Pioneer is később jelenik meg első Blu-ray Disc lejátszójával

1. Oldal

A Sony BDP-S1 lejátszója az eredetileg jelzett július helyett augusztus közepén, a Pioneer BDP-HD1 modellje pedig csak szeptemberben lesz kapható.
Azt, hogy a Sony első Blu-ray Disc lejátszója később lesz kapható, csak azoknak tűnhetett fel akik figyelik az Amazon.com és a SonyStyle.com weboldalakat.

Sony_BDP-S1.jpg
A 999 dollárért kapható BDP-S1 ugyanis ezeken az oldalakon már előrendelhető, és a korábban jelzett júliusi szállítási időpont minden különösebb bejelentés nélkül „augusztus 15-re vagy ezen időpont körülre” módosult. A késés hivatalos indoklása tehát nem ismert.

Pioneer_BDP-HD1.jpg
A Pioneer legalább igyekezett valamiféle magyarázattal szolgálni, miért halasztja BDP-HD1 lejátszója piaci bevezetését szeptemberre. Andy Parson a cég alelnöke elmondása szerint azért döntöttek így „biztosítsuk minden jól működjön az összes stúdió vonatkozásában, melyek Blu-ray lemezt terveznek megjelentetni”. Vagyis igyekszenek kiküszöbölni az esetleges kompatibilitási problémákat. Ugyanakkor azt is bejelentették, hogy az eredetileg tervezett 1.800 helyett csak 1.500 dollár lesz a BDP-HD1 javasolt fogyasztói ára.

A Samsung eredetileg május 23-ra megjelentetni tervezett BD-P1000 Blu-ray lejátszóját – ha minden igaz – két hét múlva, június 25-től kezdik el árusítani.

Kapcsolódó linkek:

Sony: a PlayStation 3 november 17-től lesz kapható
Sony: az első műsoros Blu-ray lemezek csak júniusban
Toshiba: sikeres HD-DVD start az Egyesült Államokban
Később kerül piacra az első Blu-ray Disc lejátszó
Japánban már kapható a világ első, Toshiba gyártmányú HD DVD lejátszója
Késik még egy kicsit a HD-DVD piaci megjelenése
Sony: PlayStation 3 csak novembertől
Sokasodó támogatók a HD-DVD mellett
Május végén piacon a Blu-ray, de nem tudni mikor lesz PlayStation 3
Mégis van ideiglenes megegyezés az AACS-ről
Tovább késik a Blu-ray Disc és a HD-DVD
Blu-ray Disc és HD-DVD hírek (XII.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .