Sony XE70: megfizethető 4K HDR TV-k a 2017-es kínálatban

1. Oldal

A Sony idei 4K HDR TV kínálatát bővítő XE70 széria négy képernyőméretben és több design változatban lesz kapható júliustól, de ezeken a készülékeken nem a Goggle Android TV operációs rendszere fut majd.


Bővül a Sony 2017-es 4K HDR LCD TV kínálata. Az XE70 lesz a Sony idei legkedvezőbb árú 4K HDR megjelölésű TV szériája, mely 109, 124, 139 és 164 cm (43, 49, 55 és 65 inch) képméretben és három design változatban (XE7002, XE7003, XE7004) kerül majd forgalomba.

Sony XE70 4K HDR TV.jpg
A kiadott sajtóközlemény szerint: „Az XE70 széria elegáns, minimalista kialakítású, keskeny kerettel, alumínium kivitelben és okos kábelkezelési megoldással, ami lehetővé teszi a kábelek elrendezését a TV hátoldalán, és bevezetésüket az állványba a takaros kinézet érdekében.”

Kedvezőbb áruk ellenére az XE70 készülékek is támogatják a nagy dinamikatartományú képtartalmak megjelenítését, bár a Sony ezekhez sem közli, hogy mekkora csúcsfényesség és színtartomány reprodukálására képesek. Biztosan támogatják majd au új modellek is a HDR10 formátumot, és feltehetően a Hybrid Log Gamma (HLG) is működik majd, bár az utóbbi még megerősítésre vár.

Az XE70 TV-k is alkalmazzák a képrészletek analizálásával és speciális képadatbázissal való összevetésével a megjelenített kép textúráját, kontrasztját, színeit és éleit javító 4K X-Reality PRO képeldolgozást. A gyors mozgásokat tartalmazó képsorozatokat képrészleteinek tisztaságát pedig a Motionflow XR képinterpolációs technológia biztosítja.

Az új TV-kbe is belepakolták a márka más készülékeiben is alkalmazott, a hangtisztaságot javító ClearAudio+, az elveszett frekvenciakomponenseket visszaállító DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) és a térhangzást előállító Cinematic S-Force Front Surround technológiákat.

A lényegi különbség a némileg drágább XE80 és az XE70 széria készülékei között, hogy az utóbbiakból hiányzik a Google Android TV platform. Ettől eltekintve azonban a beépített Wi-Fi kapcsolaton át elérhetőek az Amazon Video vagy a Netflix streaming szolgáltatások akár 4K és HDR minőségű tartalmai, a YouTube videomegosztó (kérdés, hogy HDR támogatású lesz-e az alkalmazás), és más tartalomszolgáltatások is, valamint weboldalak is a beépített Opera böngészőn keresztül. Ezenkívül a TV-k a vezeték-nélküli otthoni hálózaton át is elérhetnek multimédiás tartalmakat, valamint három olyan USB csatlakozójukon keresztül is, zenék, videók és képek lejátszását téve lehetővé alkalmas tárolóról.

A Sony XE70 TV készülékek júliustól lesznek kaphatóak, de áraik egyelőre nem ismertek

Kapcsolódó linkek:

Sony A1: májusban kerül forgalomba az OLED TV idehaza is
Sony HT-ST5000: az új Dolby Atmos soundbar hangrendszer
Sony STR-DN1080: új Dolby Atmos, DTS:X AV vevőerősítő
Sony: a 2017-es 4K HDR LCD TV kínálatról
Sony BRAVIA A1: OLED TV hangkeltő képernyővel
Sony UBP-X800: a fogyasztóknak szánt Ultra HD Blu-ray lejátszó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .