Szabadalomsértéssel vádolják a Sony Blu-ray technológiáját

1. Oldal

Ismét szabadalmi per elé néz a Sony, melyet ezúttal egy kaliforniai cég azzal vádol, hogy állítólag Blu-ray technológiája fejlesztése során szabadalomsértést követett el.
Sony_kalapacs.JPG
Az optikai lemezekhez korrózióálló vékonyréteg ötvözeteket gyártó Target Technology azzal vádolja a Sony-t, hogy a többek közt a PlayStation 3 játékkonzolokba is beépülő Blu-ray technológiában „készakarva és szándékosan” használja cégének technológiáját, annak ellenére, hogy az szabadalmi védelem alatt áll.

A Target alapítója Han Nee elmondta, hogy cége 2004. áprilisában nyújtotta be szabadalmi kérelmét, amit 2006. márciusában meg is kaptak. A szóban forgó technológiát széles körben használják a legtöbb piacon lévő DVD-nél, és nagyon hasznos a DVD-k gyártási költségeinek csökkentése miatt.

A Target bírósági tárgyalást akar a kereset ügyében, és azt szeretné elérni, hogy a bíróság rendeljen el „folyamatos hatályú végzést, a Sony szabadalomsértését megelőzendő, és kártérítést a kamatokkal együtt”. A Sony ez idáig elhárította a kereset kommentálását.


Nem ez az első eset, hogy a Sony-t bíróság elé citálják szabadalomsértés miatt. A múltévben 97 millió dollár (kb. 18 milliárd Ft) kártérítést kellett fizetnie a japán cégóriásnak azért, hogy a PlayStation 3 „Dual Shock” távirányítójában felhasználhassa a valóságosabb élményt nyújtó rezgésfunkciós technológiát.

Kapcsolódó linkek:

PlayStation 3: már letölthető az új 1.80-as rendszerszoftver frissítés
Továbbra is 1:2 a legolcsóbb HD DVD és Blu-ray lejátszók áraránya
A PlayStation atyjának távozásáról (Kommentár)
A Blu-ray Disc lemezek eladása átlépte az egymilliót

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .