Az Univerzal marad a HD DVD mellett

1. Oldal

A Univerzal filmstúdió marketing igazgatója Ken Graffeo szerint a Blu-ray és a HD DVD közötti formátumháború jó a fogyasztóknak. Emellett megerősítette, egyetlen filmstúdióként továbbra is kizárólagosan támogatják a HD DVD formátumot.
„A kicsit több mint egy éve a legolcsóbb HD DVD lejátszó 799 USD-be került. Most a Toshiba aktuális kedvezményével már mindössze 299 USD-ért (kb. 55.600 Ft) kapható HD DVD lejátszó. … A Blu-ray oldalon, a lejátrszók 1,000 és 1.800 USD-nél kezdődtek 2006 végén, és most nyáron 599 USD-re (kb. 111.000 Ft) csökkennek a Sony és a Panasonic új modelljeivel. Ez a formátumháború, mely az árakat ilyen drámaian leszorítja”, nyilatkozta Graffeo.

A Blu-ray és HD DVD küzdelmében a nyolc legnagyobb filmstúdióból négy kizárólag a Blu-ray mögött áll, s az Univerzal az egyetlen, mely csak HD DVD lemezeket jelentet meg. További három stúdió mindkét formátumban jelentet meg lemezeket. Számos iparági vezető és különösen a kiskereskedők sürgetik a formátumháború befejezését, mondván, az zavart okoz a vásárlók számára. S ennek következtében szerintük a nagyfelbontású lejátszók és műsoros lemezek eladása jóval alatta marad a várakozásoknak.

hd-dvd_univ.JPG
Graffeo nyilatkozatában elmondta, hogy stúdiója továbbra is hiszi, hogy a HD DVD „jobb kötelező specifikációs készletet” kínál, mert minden HD DVD lejátszó rendelkezik Ethernet (hálózati) csatlakozással és interaktív lehetőségeket támogató szoftverrel. „A Blu-ray esetében az interaktív specifikáció még mindig csak opció. Az egyetlen Ethernet csatlakozással eladott Blu-ray lejátszó a PlayStation 3” nyilatkozta Graffeo.

Szerinte a HD DVD lemezek és lejátszók gyártási költsége a Blu-ray-nél alacsonyabb, s ezért 299 USD a Toshiba belépőszintű HD DVD lejátszójának ára. „Mikor 300 USD alatt megkapható a hardver megnyílik a tömegpiac. Az emberek hajlandóak beugrani egy lejátszó megvásárlásába. Nem tudom elképzelni, hogy a Blu-ray a közelébe kerül a 300 dolláros lejátszóhoz idén. Azt várom, hogy vezető termékük a PlayStation 3 (most 599 USD) 100 dollárral olcsóbb lesz, de ez minden”, mondta Graffeo.

A kérdésre, hogy akkor a Blu-ray lemezeladások miért előzik meg a HD DVD-ket Graffeo a következőt válaszolta: „Az első negyedévben nem sok forró kiadványunk jelent meg, vagyis egyáltalán nem sok megjelenésünk volt. Nekik (a Blu-ray stúdióknak) volt néhány valóban nagyjelentőségű, mint a Casino Royale. A negyedik negyedév sokatmondó lesz. A megjelenéseink erősebbek lesznek.”

Kapcsolódó linkek:

Továbbra is 1:2 a legolcsóbb HD DVD és Blu-ray lejátszók áraránya
Panasonic DMP-BD10 Blu-ray lejátszó: kedvezőbb ár és firmware frissítés
Több mint 100.000 eladott asztali HD DVD lejátszó Észak-Amerikában
A Blu-ray és HD DVD lejátszók árcsökkenése a DVD-két követi
Több lehetőséget kínáló Blu-ray lejátszók novembertől
Toshiba: hivatalosan is csökkennek a HD DVD lejátszók árai
Sony: bejelentés egy új, olcsóbb Blu-ray lejátszóról
Panasonic: új DMP-BD10A Blu-ray Disc lejátszó májusban
Panasonic DMP-BD10: első randevú egy Blu-ray lejátszóval

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .