PlayStation 3: már letölthető az új 1.80-as rendszerszoftver frissítés

1. Oldal

Az új 1.80-as verziójú rendszerszoftver (firmware) frissítéssel a Sony PlayStation 3 (PS3) a játékok, DVD-k 1080p felskálázására és DLNA kompatibilitásra is képes lesz.
A bejelentés szerint tehát a PS3 az 1.80-as verziójú firmware frissítéssel képes lesz a korábbi PlayStation és PlayStation 2 játékokat, valamint a szabvány DVD lemezeket 1080p-re felskálázott formátumban is egy ennek megfelelő képernyőn megjeleníteni. A DVD-k felskálázása csak a konzol HDMI kimenetén működik.

Bár a Sony hivatalos közleményében nem szerepel, de hírek szerint a frissítéssel a PS3 képes lesz a Blu-ray lemezek másodpercenként 24 képkockás (1080/24p) visszaadására is, amennyiben a csatlakoztatott képmegjelenítő ezt támogatja. Amennyiben a konzol automatikusan érzékeli a HDMI csatlakozón keresztül, hogy a képmegjelenítő támogatja a 24p-t, átkapcsol és így játssza le a Blu-ray lemezt.

Sony_PS3_2.jpg
Az 1.80-as verziójú firmware jóvoltából a PS3 arra is képessé válik, hogy gond nélkül jelenítsen meg és játsszon le képeket, zenéket és videókat, melyeket az otthonunk egy másik pontján egy DLNA kompatibilis eszközön, például egy PC-n, laptopon, vagy fájlszerveren tárolunk. Ezzel is erősödik a PS3 házi szórakoztatóközpont funkciója.

A frissítéssel lehetővé válik az interneten keresztüli távjáték a PSP hordozható játékkonzolon, és a PS3 merevlemezén vagy más csatlakoztatott tárolóján lévő képek kinyomtatása bizonyos kompatibilis Epson nyomtatókon.

A PS3 tulajdonosok mától már le is tölthetik az 1.80-as verziójú firmware frissítést.

Kapcsolódó linkek:

A PlayStation atyjának távozásáról (Kommentár)
Sony: holnaptól már nálunk is kapható a PlayStation 3
Az európai PlayStation 3 kevesebb régi játékot tud majd lejátszani
Sony PS3: március 23-tól Európában is
DLNA hogy mindent összeköthessünk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .