Toshiba: az új HD-EP10 HD DVD lejátszó nyáron érkezik

1. Oldal

Zajlik a hannoveri CeBIT, és a Toshiba ez alkalomból immár hivatalosan is bejelentette a harmadik európai piacra szánt HD DVD lejátszót a HD-EP10-et.
A CES-en még „HD-E1P”-ként emlegetett HD-EP10 árban és tudásban is a már kapható HD-E1 és HD-XE1 közé pozícionáltatott. A gyártó sajtóközleményében az új lejátszó ajánlott kiskereskedelmi árat 699 euróban (kb. 174.000 Ft) jelöli meg.

Toshiba_HD-EP10_600px.jpg
Az HD-EP10 külsőre és a műszaki paramétereit, tudását tekintve majdnem teljesen azonos a HD-E1-el, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy 1080p/60Hz formátumú videojelet is képes előállítani. Természetesen a hagyományos DVD lemezek képtartalma is felskálázható erre a felbontásra az 1.2a verziójú HDMI kimeneten. Utóbbin keresztül digitálisan továbbítható sokcsatornás PCM jel formájában a lemezek hangsávja is. A maximum 5.1 csatornára dekódolt audioformátumok között a Dolby Digital és a DTS mellett ott a Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD valamint a DTS HD („core” változat) is. A HDMI mellett a HD-EP10-nek komponens (YUV), S-Video és kompozit videokimenetei, optikai digitális és sztereó analóg audiokimenetei lesznek.

A HD-EP10 májusban jelenik meg az európai üzletekben, és addigra már lesz elég lejátszható HD DVD lemez is. Erre a lemezformátumot az öreg kontinensen támogató European HD DVD Promotional Group ugyancsak a CeBIT alkalmával tett ígérete adhat garanciát, mely szerint az idei első negyedévben 100 műsoros HD DVD – ezek harmada európai stúdióktól származik majd -, az év végéig pedig a becslés szerint 600 ilyen lemez jelenik meg.

Kapcsolódó linkek:

Samsung: kérdéses a BD-P1200 Blu-ray lejátszó európai forgalmazása
A formátumháborús „helyzet egyre fokozódik”
Németországban egyelőre a HD DVD vezet a Blu-ray Disc-el szemben
Toshiba: 24p frissítés a HD-XE1 HD DVD lejátszóhoz még a nyáron
Sony: bejelentés egy új, olcsóbb Blu-ray lejátszóról
Toshiba HD-XE1: a második HD DVD lejátszó februártól kapható Európában
A formátumháborúnak még nincs vége (Kommentár)
Blu-ray HD DVD hírek a CES 2007-en (II.)
Blu-ray HD DVD hírek a CES 2007-en (I.)
Toshiba: a HD-A2 és HD-E1 HD-DVD lejátszók már kaphatóak
A következő hónapban már Európa is nagyfelbontású optikai lemezeket néz
Toshiba HD-E1 és HD-XE1 HD-DVD lejátszók az európai piacra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .