Ultra HD Blu-ray lemezen a Star Wars filmek

A Csillagok háborúja rajongóknak már csak áprilisig kell várniuk, hogy megjelenjen az eredeti és az előtörténet hat filmje valamint a 7. epizód is Ultra HD Blu-ray lemezen.


Korábban már megjelent Ultra HD Blu-ray lemezen a Star Wars: Az utolsó Jedik, de a Csillagok háborúja filmek többi korábbi epizódja még nem kerültek kiadásra a jelenleg legjobb kép- és hangminőséget nyújtó lemezformátumban. A 4K Filme cikke szerint 2020 áprilisától ez is meglesz.

A 20th Century Fox átnevezésével született 20th Century Studios információkat tett közzé a teljes 4K utómunkálaton (úgymond 4K „remaster”) átment és áprilisban Ultra HD Blu-ray lemezen megjelenő filmekről.

Ezek szerint az első hat Csillagok háborúja film európai Ultra HD Blu-ray kiadásán az eredeti angol nyelvű 7.1.4-es térhangzású Dolby Atmos mellett német és francia nyelvű feltehetően Dolby Digital Plus 7.1 hangsávok is lesznek.

Nem tudni viszont még, hogy a lemezeken mely nagy dinamikatartományú formátumok lesznek támogatottak A 20th Century Fox korábban már adott ki filmeket úgymond multi HDR (a kötelező HDR10 mellett HDR10+ és Dolby Vision) formátumban.

Ugyancsak még áprilisban megjelenik Ultra HD Blu-ray lemezen a Star Wars: Az ébredő Erő (Star Wars: Episode VII – The Force Awakens) is, de annak európai kiadásáról még technikai részletek nem ismertek.

A George Lucas alapította Lucasfilm stúdió által elkészített első hat epizódot és a Star Wars franchise jogait 2012-ben vette meg a Disney, mely a lehetőséget kihasználva bele is vágott a harmadik trilógia filmjeinek elkészítésébe. Ez utóbbiakat nem minden rajongó értékelte, a kizárólag a Disney+ streaming szolgáltatás szárára készített és a Csillagok háborúja univerzumában játszódó The Mandalorian filmsorozat viszont jelentős elismerést aratott.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .