Samsung UBD-K8500: az első Ultra HD Blu-ray lejátszó (Frissítve)

1. Oldal

Az első Samsung Ultra HD Blu-ray lejátszó, az UBD-K8500 áprilistól lesz kapható Európában 499 euró (kb. 155.000 Ft) áron, és a készülékhez mellékelik Matt Damon-al a Mentőexpedíció című film Ultra HD Blu-ray lemezét is.


Frissítés:

A Samsung EU Fórumán megerősítette, hogy az UBD-K8500, a márka első Ultra HD Blu-ray lejátszója április elejétől lesz kapható 499 € (kb. 155.000 Ft) áron, és a készülékhez a vásárlók megkapják a Fox Home Entertainment 40 €-t (kb. 12.500 Ft) érő Mentőexpedíció (The Martian) című Ultra HD Blu-ray lemezét is.

Frissítés 2016. január 8.:

A CES 2016-on a Samsung hivatalosan is bejelentette, hogy az UBD-K8500 márciustól lesz kapható az USA-ban 500 $-ért (kb. 145.000 Ft).

A Samsung szerint 2016 végéig a hollywoodi stúdiók több mint 100 filmet jelentetnek meg Ultra HD Blu-ray lemezen. Ezek közül az elsők a lejátszók megjelenésével egy időben már szintén elérhetőek lesznek.


Samsung UBD-K8500.jpg
2015. szeptember 6.:

Későn jelent meg az Ultra HD Blu-ray licence és csak a Samsung mutat be az IFA 2015 kiállításon a lemezformátumot lejátszó készüléket, ami csak jövőre lesz kapható. Vagyis 2015. karácsonyára nem lesz Ultra HD Blu-ray.

A Samsung UBD-K8500 lejátszó háza is ívelt, mint a márka idei más Blu-ray lejátszói, hogy azok úgymond illeszkedjenek a hajlított képernyőjű TV-khez. A készülék az Ultra HD Blu-ray szabványnak megfelelően természetesen 4K felbontással, 4:2:0 (Y/Cb/Cr) színkódolással, 10-bites színfelbontással, magas képfrissítéssel (HFR 60 kép/s-ig), nagy dinamikatartománnyal (HDR) és Rec.2020 színtartománnyal fogják lejátszani a lemezeket. A Samsung által a készülékről közzétett adatok tulajdonképpen megfelelnek az Ultra HD Blu-Ray specifikációnak és emellett működik rajta a márka „Smart Hub” és „MultiroomLink” funkciói, alkalmas Netflix 4K és Amazon Prime Video online tartalomszolgáltatások elérésére és tudja a szabvány Digital Bridge funkcióját is.

Ha valaki 4K HDR minőségű képet akar nézni, akkor a TV készüléknek vagy vetítőnek legalább egy HDMI 2.0a specifikációnak megfelelő bemenettel kell rendelkeznie, amihez a lejátszó csatlakoztatható. A nem HDR képes TV-k figyelmen kívül hagyják a HDR meta-adatokat, így a HDMI 2.0 csatlakozás is megfelelő.

A Samsung UBD-K8500 jellemzői:

• Ultra HD Blu-ray Player
• Kompatibilitás a 1080p Blu-ray és Blu-ray 3D lemezekkel
• UHD 2160p felskálázás 24, 50 és 60 képkocka/másodperces képfrissítéssel
• HFR, HDR, Rec.2020, YCbCr 4:2:0, 10 bit kompatibilitás
• CD és Blu-ray lemezek másolása merevlemezre (Digital Bridge)
Dolby Atmos, DTS:X, DTS-HD, Dolby TrueHD támogatott hangformátum
• MultiroomLink, Smart Hub, Netflix 4K, Amazon Prime Video
• 2x HDMI 2.0a és optikai digitális audió kimenetek, USB és Ethernet port, beépített kétsávos Wi-Fi és Bluetooth

Kapcsolódó linkek:

Ultra HD Blu-ray: a Warner is bejelentette az első filmeket
Ultra HD Blu-ray: a Sony is bejelentette az első filmeket
Ultra HD Blu-ray: jönnek az első filmek és nem lesz régiókód (Frissítve)
Ultra HD Blu-ray: a Digital Bridge-el merevlemezen is lehet a film
Ultra HD Blu-ray: kezdődik az engedélyezés
Az Ultra HD BD lejátszók nem lesznek sokkal drágábbak
Ultra HD Blu-ray: kész a szabvány és itt az új logó
Samsung: 2015-ös Blu-ray lejátszók ívelt házzal is
Mi újat tudunk az Ultra HD Blu-Ray lemezformátumról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .