Vége a Sharp és a Sony LCD panelgyártó vegyesvállalatának

1. Oldal

Az előzmények ismeretében nem meglepő a hír, hogy a Sony kiszáll a Sharp-al 2009-ben létrehozott nagyméretű LCD paneleket gyártó vegyesvállalatból, és eladva 7,04 százalékos részesedését visszakapja az abba befektetett tőkéjét.
Sony_Sharp.jpgA Sharp és a Sony még 2009-ben véglegesítette megállapodását a Sharp Display Products Corporation (SDP) elnevezésű cégről. A szövetkezés célja nagyméretű LCD panelek gyártásának közös finanszírozása volt a Sharp akkoriban Sakai City városában felépülő üzemében, mégpedig a legkorszerűbb 10. generációs hordozó üvegfelületből.

A Sony még 2009 végén 10 milliárd jen (kb. 30 milliárd Ft) befektetéssel 7,04 százalékos részesedést szerzett az SDP-ben, azzal az opcióval, hogy további tőkeinjekciókkal 2011 áprilisáig 34 százalékos tulajdonosává válik a cégnek. Erre azonban már nem került sor, mert az elmúlt években a síkpaneles TV-k iránti kereslet nem a korábban vártaknak megfelelően alakult, ráadásul ez idő alatt elszenvedett veszteségei miatt a Sony LCD TV üzletága átszervezésére kényszerülve kihátrált a megállapodásból.

Idén márciusban már egy tajvani cégcsoport szerzett tulajdonrészt a Sharpban és az SDP-ben, és várható volt, hogy a Sony kiszáll az utóbbiból. A felek megegyeztek, hogy a Sony eladja 7,04 százalék tulajdonrészét az SDP-nek és visszakapja az abba befektetett pénzét. Az ügyletet júniusban bonyolítják le.

Kapcsolódó linkek:

Tajvani cégcsoport szerez részesedést a Sharpban
Sharp: felére csökken a csúcs LCD panelgyár termelése
Sony: LCD TV üzletágat érintő lépések
Végleges megállapodás a Sharp és a Sony LCD közös vállalatáról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .