Warner: a Total HD lemezek megjelenése 2008-ra halasztva

1. Oldal

A Warner Home Video által eredetileg ez év második felére ígért kéttős-formátumú nagyfelbontású optikai lemez a Total HD úgy tűnik csak 2008-ban kerül piacra.
Total HD.JPGA stúdió értékesítési, tervezési és működési alelnöke Dan Miron egy konferencián említette, hogy a Warner 2008-ban jelenteti meg az első Total HD műsoros lemezeket. Függetlenül tőle a Warner marketing menedzsmentjének rangidős alelnöke Steve Nickerson azt mondta, a stúdió nem határozott még meg indulási dátumot, de elismerte valószínűtlen, hogy az a negyedik negyedévben legyen.

Nickerson azt is elmondta, hogy a stúdió 10-20 műsoros lemezt akar megjelentetni, hogy a kiskereskedők egy szekcióban kínálhassák azokat, és ne vesszenek el a boltokban. „Nincs esedékességi ideje az ilyen tartalmak elérhetőségének, nem sietünk előállításukkal”, mondta Nickerson. „Akkor fogjuk megtenni, mikor értelme lesz és alkalmas.”

Korábban a Warner, még az átellenes oldalain Blu-ray Disc és HD DVD formátumú Total HD lemezek idei megjelenését kommunikálta.

A stúdió azt is gyorsan leszögezte, hogy addig sem tervezi a külön Blu-ray és a HD DVD lemezmegjelenések leállítását. A korlátozott kiskereskedelmi polchely ellenére hiszik, hogy van piaca mindkét platformnak, s annak is, melyet a kettős-formátumú kiadványokkal igyekszenek kielégíteni. Miron elmondása szerint: „Kutatásaink azt mutatják ezen termékek (Blu-ray és a HD DVD) mindegyikére van kereslet. Megpróbáljuk megbecsülni, miként lenne a legjobb megjelentetni ezeket a kiadványokat.”

A Warner bejelentésének időzítése, és a tény, hogy látható módon a stúdió nem siet piacra lépni a Total HD-vel sok iparági elemző szerint azt jelzi, hogy kivárnak 2007. végéig, mikorra kiderülhet, hogy az értékesítési trendek alapján eldől-e a formátumháború.

Kapcsolódó linkek:

Az idei DVD leadások stagnálása függ a nagyfelbontás felfutásától is
Warner: Total Hi Def lemezek az év második felétől
Blu-ray HD DVD hírek a CES 2007-en (II.)
Blu-ray HD DVD hírek a CES 2007-en (I.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .