Pioneer: rövidesen üzletekben a 2007-es középkategóriás AV vevőerősítők is

1. Oldal

A 2007-es Pioneer THX Select2 minősítésű AV vevőerősítők, a VSX-1017AV, és VSX-LX50 közül az utóbbi jelismétlő, 1.3a verziójú HDMI csatlakoztatásának HD audió támogató funkcióival már inkább a prémium kategóriába sorolható.
Mind a VSX-1017AV3416 mind a VSX-LX503417 képes bármely két csatornáján egyidejűleg 110W+110W (8Ω, 0,09% THD, 20Hz-20kHz) leadására, amivel megfelel a THX Select2 minősítés teljesítménykövetelményeinek. A hét „Advanced Direct Energy” MOSFET végfok 5.1 csatornás hangrendszer esetén konfigurálható második pár hangsugárzó vagy a front bal/jobb sugárzókat kettősen (Bi-Amp) erősítse is.

Természetesen mindkét vevőerősítőben működik a gyártó mérőmikrofonos „Multi-Channel Acoustic Calibration (MCACC)” kalibráló rendszere, mely gombnyomásra a szobához és a hangsugárzókhoz optimalizálja az erősítőt. Az egyes csatornák szintjeinek, késleltetéseinek valamint a mélyhangok keresztváltásának beállításán kívül a visszaverődések hatásait is képes valamelyest kompenzálni a rendszer. Ehhez a VSX-1017AV3416-ben egy 5-sávos, a VSX-LX503417 fejlettebb rendszerében pedig egy 9-sávos parametrikus hangszínszabályzót használ, mely még a mélyfrekvenciákat igen komolyan érintő állóhullámokat is megpróbálja kézben tartani. A fáziskontrol funció minimalizálja az egyes hangsugárzó-csatornák esetleges fázishibáit. A „Front Stage Surround Advance” funkció a képernyő mellet lehelyezett hangsugárzókkal is virtuális térhangzás kelt.

VSX_1017_REM_603px.JPG
Mindkét új AV erősítő előlapján ott az USB „host” port, mely „Pen Drive” memóriáról képes lejátszani az MP3, WMA vagy AAC tömörített audiofájlokat, a hátlapon pedig ott a sokpólusú dokkoló csatlakozó, melyen keresztül az audio, videó és fotó lejátszásra alkalmas iPod-ok tartalma szólaltatható meg, illetve vezérelhető az erősítő képernyőmenüjét használva. A „Sound Retriever” funkció automatikusan CD hangminőségre javítja fel a tömörített audiojelek hangzását.

A VSX-1017AV3416 hátlapján található két HDMI bemenet és egy kimenet csak a digitális AV jelek kapcsolására alkalmas, de ezeken keresztül akár 12-bites „Deep Colour” szabványnak megfelelő 1080p digitális videojel is továbbítható. Az analóg kompozit, S-Video és komponens videojelek analóg módon konvertálhatóak egymásba.

VSX-LX50_csatik.JPG
A VSX-LX503417 1.3a verziójú HDMI csatlakozói viszont jelismétlés (Repeater) funkcióra is képesek, s ami a legfontosabb, hogy az ezen bemeneteken keresztül kapott digitális audiojel formátumokat dekódolni is képes az erősítő. Ráadásul a VSX-LX503417 a DVD-Audio, SACD sokcsatornás HD audioformátumok mellett már a Blu-ray éd HD DVD lemezeken alkalmazott Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus és DTS HD Master Audio formátumok dekódolását is elvégzi.

A csatlakoztatott videojelek konverziójában is többet nyújt a VSX-LX503417, mert képes az összes bemeneteire csatlakoztatott analóg videojelet digitális, akár progresszív képfrissítésű HDMI kimeneti jellé alakítani.

VSX-LX50_REM_604px.JPG
Az eddig felsorolt plusz funkciók indokolják, és a gyönyörű lakkfekete alumínium előlapú ház pedig jelzi, hogy a VSX-LX503417-et a Pioneer már a prémium középkategóriába sorolja.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: már kaphatóak az új 2007-es belépőszintű AV vevőerősítők
Pioneer: BDP-LX70 csúcskategóriás Blu-ray lejátszó az európai piac számára
Pioneer: 2007-es HDD/DVD felvevők 1080p felskálázással
Pioneer: a 8. generációs plazmák a „világ legjobb síkpaneles TV-i”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .