Xbox Series X: a Microsoft közzétette a teljes specifikációt

Az Xbox Series X teljes specifikációjából kiderül, hogy azzal a másodpercenként 60 képkockás 4K képminőséget célozzák meg az akár 120 képkocka/sec képsebesség támogatásával.


A tavaly decemberben hivatalosan bejelentett új generációs Xbox Series X játékkonzolról sok minden tudható volt, de ezt további információkkal egészítette ki a Microsoft játékkonzolokért felelős vezetője Phil Spencer nem egészen egy hónapja. Tegnap pedig a Microsoft az Xbox Wire-en közzétette az új generációs játékkonzol teljes specifikációját és egy a műszaki fogalmakat részletező technológiai szószedetet is.

A Microsoft az Xbox Series X játékkonzolról már korábban tudható volt, hogy HDMI 2.1 csatlakozásával azzal együtt járó automatikus alacsony késleltetési mód (ALLM) és a változó képfrissítési gyakoriság (VRR) funkciókat, Ultra HD Blu-ray meghajtót és a márka korábbi játékplatformjaival való kompatibilitást kínál majd.

A közzétett specifikáció alapján most már az is tudható, hogy a konzollal a másodpercenként 60 képkockás 4K képminőséget célozzák meg az akár 120 képkocka/sec képsebesség támogatásával. A közleményből az is kiderül, hogy a cég már két éve dolgozik a vezető tévégyártókkal azon, hogy azok készülékei készek legyenek az új generációs játékkonzol tudására és funkcióira.

Az Xbox Series X specifikációja:
CPU 8 mag 3,8 GHz (3,6 6 GHz SMT-vel) Custom Zen 2 CPU
GPU 12 TFLOP, 52 CU @ 1,825 GHz Custom RDNA 2 GPU
Chip méret 360,45 mm2
Gyártási eljárás Továbbfejlesztett 7 nm-es
Memória 16 GB GDDR6 320 MB busszal
Memória sávszélesség 10GB @ 560 GB/s, 6GB @ 336 GB/s
Belső tároló 1 TB Custom NVME SSD
I/O átviteli sebesség 2,4 GB/s (nyers), 4,8 GB/s (tömörített, egyedi hardver kitörítő blokkal)
Bővíthető tárolóhely 1 TB bővítőkártya (pontosan illeszkedik a belső tárolóhoz)
Külső tároló USB 3.2 Külső merevlemez-támogatás
Optikai meghajtó 4K UHD Blu-Ray meghajtó
Teljesítménycél 4K @ 60 képkocka/sec, akár 120 képkocka/sec

Az alábbi videók az mutatják, hogy az Xbox Series X mennyivel gyorsabban tölt be egy játékot, illetve miként működik a „Quick Resume” (gyors folytatás) funkció.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .