WiSA: firmware-frissítéssel lesz támogatott a Dolby Atmos

A Wireless Speaker and Audio (WiSA) bejelentése szerint Dolby Atmos támogatással bővíti a szabványt egy 2020 második negyedévére tervezett firmware-frissítéssel.


A WiSA vezeték-nélküli audioátviteli szabvány révén egy annak megfelelő „WiSA Ready” megjelölésű TV-ről vagy más audioforrásról egy „WiSA USB” adó csatlakoztatásával sokcsatornás hang továbbítható és szólaltatható meg kompatibilis „WiSA Certified” vezeték-nélkül hangsugárzókon. A szabványt támogató szövetségben mások mellett ott a Bang & Olufsen, a Harmon Kardon, a Klipsch, az LG, a Microsoft Xbox, a Sound United (Denon, Marantz, Polk, stb.) és a TCL.

A WiSA, mint vezeték-nélküli rendszer rendkívüli rugalmasságot biztosít térhangzás előállításához, de eddig korlátot jelentett a Dolby Atmos és általában az objektumalapú hangzás támogatásának hiánya.

Ez a szövetség bejelentése alapján hamarosan megváltozik.

Tony Ostrom a WiSA elnöke szerint: „Nagy örömmel teremtünk lehetőséget TV és adóberendezés (gyártó) partnereinknek Atmos tartalom vezeték-nélküli továbbítására WiSA minősített hangsugárzókra, valamint hangsugárzó (gyártó) tagjainknak, hogy Atmos megoldásokkal bővítsék vezeték-nélküli audio választékukat. A képesség hozzáadása válasz a WiSA tagoktól és fogyasztóktól érkező kérésekre, és örömmel várjuk a WiSA Ready és WiSA Certified termékek piaci megjelenését, amelyek drámai módon egyszerűsítik a háromdimenziós magával-ragadó hangélmény otthoni létrehozását.”

A szervezet szerint a WiSA Certified minősítésű hangsugárzók a Dolby Atmos front magassági, oldalsó magassági és hátsó magassági hangcsatornákhoz lesznek hozzárendelhetőek.

A Dolby Atmos támogatás egy 2020 második negyedévére tervezett firmware-frissítéssel lesz része a legújabb termékeknek: „A most 2020 második negyedévére kiadni tervezett legújabb adóberendezés- és hangsugárzó-firmware tartalmazza majd Dolby Atmos magassági csatornák választásának lehetőségét a felhasználók számára. A meglévő WiSA termékek firmware-frissítéssel használhatják ki ezt a funkciót”- áll a WiSA közleményében.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .