Xbox Series X: új „All Digital Edition” konzol lemezmeghajtó nélkül

Év végén érkezik az új, optikai lemezmeghajtó nélküli Xbox Series X All Digital Edition 500 € (kb. 199.000 Ft) áron, a 650 € áron (kb. 259.000 Ft) kínált, 2TB-ra bővített tárhelyű Xbox Series X Special Edition viszont nem mindenhol lesz kapható.


A korábban kiszivárgott információk után június 9-én hivatalosan is bejelentette a Microsoft a 2024-es ünnepi vásárlási szezonra megújuló konzolkínálatát. Az olcsóbb és lemezmeghajtót eddig sem tartalmazó Xbox Series S után a Microsoft újabb, a lemezes terjesztésű játékok visszaszorítását célzó lépésként még idén megjelenik a nagyobb teljesítményű Xbox Series X optikai lemezmeghajtó nélküli alapváltozatával.

Xbox-Series-XS-2024

A három új konzol közül az 1TB-os Xbox Series S All Digital Edition nem igazán új, mert az fekete színben már eddig is létezett, de az év végétől „robot-fehér” házzal 350 € (kb. 139.000 Ft) áron kerül forgalomba.

Xbox-Series-X-All-Digital-Edition

Újdonság az optikai lemezmeghajtót nem tartalmazó 500 € (kb. 199.000 Ft) áron „robot-fehér” kivitelben kínált Xbox Series X All Digital Edition, azaz „teljesen digitális kiadás” 1TB-os tárolóval és az eredeti Xbox Series X grafikus hardverével. Ez biztosítja az akár 4K/120 Hz-es VRR funkciót, valamint a HDR10 és Dolby Vision játékot a HDMI 2.1 csatlakozáson keresztül.

A „Galaxi Black” vagyis fekete és 2TB-ra bővített tárhelyű Xbox Series X Special Edition ajánlott ára 650 € (kb. 259.000 Ft) lesz, de a közlemény szerint „csak korlátozott mennyiségben bizonyos piacokon lesz kapható”.

Az új, karcsúbb Sony PlayStation 5 konzolok lemezmeghajtója levehető, és az olcsóbb PS5 Digital Edition csak utólag opcionálisan bővíthető a lemezmeghajtóval.

A Microsoft célja viszont határozottan a lemez nélkül használható konzol. Megmarad ugyan a 2 TB-os Xbox Series X Special Edition beépített lemezmeghajtóval, de a cég erre a konzolra vonatkozó mennyiségi és piaci korlátozása egyértelmű szándékot takar.

Lemezmeghajtó nélkül viszont ezek a konzolok már nem csak a játéklemezek, de a DVD, Blu-ray és UHD Blu-ray lemezek lejátszására sem alkalmasak. Ehelyett külön UHD Blu-ray lejátszót kéne beszerezni, ami egyre nehezebb.

A Microsoft közölte azt is, hogy a fekete, 1 TB-os lemezmeghajtóval ellátott eredeti Xbox Series X csak addig kapható, amíg „a készletek kitartanak”.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .