JBL Link Bar: hangprojektor Android TV-vel és Google Assistant-el

A Google és a JBL által megalkotott JBL Link Bar az „iparág első Android TV működtette hangprojektor beépített Google Assistant funkcióval”, ami bármely régebbi TV-t megokosít.


Ha minden igaz, lesz Google Android TV adapter. A JBL Link Bar megalkotói pedig azt gondolhatták, miért ne kerülhetne az okos TV platform egy hangprojektorba. A Google I/O konferencia alkalmával bejelentett készülék a Google és a JBL (Harman) együttműködésével jött létre.

A JBL márkát tulajdonló Harman bejelentése szerint: „A Link Bar lesz az első Android TV működtette hangprojektor beépített Google Assistant (funkcióval). Arra tervezték, hogy a JBL audió szakértelmét és az Android TV tartalmi bőségét ötvözve okosabb módon tegye nézhetővé kedvenc tartalmainkat a kategória legjobb hangjával. A Link Bar gyártótól vagy modelltől függetlenül bármely TV-t Smart TV-vé változtat.”

A hangprojektorba épített Android TV platform valóban bármilyen TV-t olyan internetre csatlakozó készülékké változtat, ami hozzáférést biztosít a Google Play áruházhoz, ahonnan játékok és olyan streaming alkalmazások tölthetőek le, mint a Netflix, az HBO és a YouTube.

A hangprojektor beépített mikrofonokkal is rendelkezik a hangutasításos vezérlést megvalósító Google Assistant funkcióhoz.

A Link Bar nemcsak a TV hangját, de zenét is megszólaltathat, és a Chromecast technológiával meglévő többszobás hangrendszerbe is beintegrálható.

A Link Bar HDMI CEC-en keresztül vezérli a TV-t, ami be- illetve kikapcsolható a távirányítóval vagy az „OK Google, turn on (vagy off) the TV”. A 4 HDMI port közül az egyik audió retúr csatornával (ARC) nyilván a TV-hez, három bemenet külső forráskészülékhez vagy játékkonzolhoz csatlakoztatható, és a felhasználók a távvezérlővel vagy hangutasításokkal választhatnak közülük.

A JBL specifikációs részleteket nem közölt, de azt igen, hogy külön mélynyomó is kapható lesz Link Bar hangprojektorhoz, ami valamikor az év későbbi szakaszában kerül forgalomba.

A Google I/O konferencián további részletek várhatóak az Android TV illetve az új Android P operációs rendszerről.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..