Xbox One S: új konzol benne Ultra HD Blu-ray, 4K és HDR (Frissítve)

1. Oldal

A Microsoft már az Ultra HD Blu-ray lemezeket is lejátszó, a 4K és HDR videót, valamint a HDR játékot is támogató új Xbox One S játékkonzolja augusztus 2-tól kapható hazánkban is.


Frissítés:

A Microsoft megerősítette, hogy az Xbox One S 2TB-os verziója augusztus 2-ától lesz kapható 25 országban, köztük hazánkban is. Azok, akik már előrendelést adtak fel a konzolra 399 $-ért (kb. 114.000 Ft), azok már augusztus 2-án megkapják azt, és ha valaki siet, még leadhatja rendelését.

Frissítés 2016. június.25.:

Az Xbox One S a nagy dinamikatartományú videoformátumok közül az Ultra HD Blu-Ray lemezeken is előírt „nyílt” HDR10 Media Profilt biztosan támogatja.

Kérdéses viszont a prémium Dolby Vision HDR formátum kezelése. Az utóbbi támogatását eddig még csak néhány TV-be (például LG és Vizio) építették bele. A gondot szó szerint ez okozza, a Dolby Vision támogatásához ugyanis egy elég drága Dolby licenc hardvert kell beépíteniük a médialejátszókba illetve TV-kbe a készülékgyártóknak. A hardveres megoldással szemben a HDR10 tisztán szoftveresen implementálható.

2016. június.16.:

A Microsoft az E3 alkalmával mutatta be új Xbox One S konzolját. Az új konzol elődjénél 40%-kal karcsúbb a beépített tápegységgel együtt is. A „robot fehér” színűnek titulált doboz már függőlegesen is felállítható.

Xbox One S.jpg
Az Xbox One S meglepő újdonsága az Ultra HD Blu-Ray lemezek lejátszása. Ehhez társul a 4K Ultra HD felbontású és nagy dinamikatartományú (HDR) videó támogatása, de a HDR játékoké is, melyek – mint a Gears of War 4 , Forza Horizon 3 és a Scalebound – jobb képminőséget nyújtanak egy HDR megjelenítésre alkalmas TV vagy vetítő jóvoltából.

Xbox One S-HDR.jpg
A Microsoft azt mondja, hogy a Netflix és az Amazon Videó 4K felbontású tartalmait szintén támogatja az új konzol, de nem világos, hogy ez vonatkozik-e a HDR tartalmakra is.

Az Xbox One S mellett a kontroller is megújul. Ez is fehér és a fogantyúk új textúrája jobb tapadást biztosít, a Bluetooth kapcsolat pedig az eddigi kétszeresére növeli a vezeték-nélküli hatótávolságot, ráadásul Microsoft PC-kkel is működik. A kontroller külön megvásárolható 59,99 $ (kb. 17.500 Ft) áron.

A Microsoft a színpadi bemutatón bejelentette, hogy ezentúl a játékok Xbox One konzolon és Microsoft PC-n is játszhatóak – ez az „Xbox Play Anywhere”.

A könnyebb hozzáférhetőség érdekében a három USB port egyike és a párosítás gomb az Xbox One S előlapjára került az újdonság „IR blaster” mellé. Hogy a konzol még kompaktabb legyen eltávolították róla a dedikált Kinect csatlakozót, ami helyett egy úgynevezett Xbox Kinect Adapter-en át kell a mozgásérzékelős játékvezérlőt az egyik USB bemenethez csatlakoztatni.

Az Xbox One S speciális kiadás 2 TB merevlemezzel 399 $-ért (kb. 114.000 Ft) lesz kapható, az 1TB verzió ára 349 $ (kb. 100.000 Ft), az 500 GB-os változaté 299 $ (kb. 86.000 Ft) lesz.

HTMLON
HTMLOFF
Kapcsolódó linkek:

Microsoft: 2017 végén jön az új Xbox One 4K és VR játékhoz
Xbox One: új konzol és Xbox TV jön a jövő hónapban?
PlayStation 4 NEO: jön a 4K felbontást támogató csúcskonzol
Xbox One: Windows 10 és 360 kompatibilitást kap a konzol
Xbox One: új kiadás 1TB merevlemezzel és új kontrollerrel
Talán még idén 4K támogatást kap a PS4 és az Xbox One?
Xbox One: médialejátszás és TV tuner társul a konzolhoz
Microsoft Xbox One: a mindentudó házi szórakoztatórendszer

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .