Microsoft: 2017 végén jön az új Xbox One 4K és VR játékhoz

1. Oldal

A Microsoft az új Xbox One S mellett bejelentette a „Project Scorpio” néven futó fejlesztést is, ami majd egy jóval nagyobb teljesítményű, a 4K felbontású játékot és a virtuális valóság (VR) megjelenítését támogató új Xbox One konzol lesz.


A Microsoft az E3 konferencián az augusztustól kapható Xbox One S mellett bejelentette „Project Scorpio” elnevezésű fejlesztését is, ami válasz a Sony PlayStation 4, 4K felbontást támogató csúcskonzoljára. A 2017 végére, az ünnepi vásárlási szezonra ígért új Xbox One GPU-ja 6 Teraflops teljesítményt és 8 magos processzort kínál majd. Összehasonlításként a jelenlegi Xbox One számítási teljesítménye 1,3 teraflops.

Xbox_Project_Scorpio.jpg
A Microsoft hangsúlyozza, hogy a játékok az összes Xbox generáción, vagyis a mostani Xbox One és az Xbox One S konzolon ugyanúgy futnak, mint a majdani nagyobb teljesítményű konzolon, csak az utóbbin lényegesen jobb képminőséggel. Ennek oka részben a 4K felbontás támogatása másodpercenként akár 60 képkockás frissítéssel.

A Microsoft azt is megerősítette, hogy a „Project Scorpio” lesz az első „high-end VR”, azaz virtuális valóságot (VV) támogató Xbox. Híresztelések szerint ehhez partnerként az Oculus megnyerésére hajtanak, de ezt egyelőre egyik cég sem hajlandó megerősíteni. Az egyik első VR-ban megjelenő Xbox játék a Fallout 4.

A „Project Scorpio” konzoljának ára még ismeretlen, de várhatóan drágább lesz, mint a jelenlegi konzol.

Kapcsolódó linkek:

Xbox One S: új konzol benne Ultra HD Blu-ray, 4K és HDR
Xbox One: új konzol és Xbox TV jön a jövő hónapban?
PlayStation 4: jön a 4K felbontást támogató csúcskonzol (Frissítve)
Xbox One: Windows 10 és 360 kompatibilitást kap a konzol
Xbox One: új kiadás 1TB merevlemezzel és új kontrollerrel
Talán még idén 4K támogatást kap a PS4 és az Xbox One?
Xbox One: médialejátszás és TV tuner társul a konzolhoz
Microsoft Xbox One: a mindentudó házi szórakoztatórendszer

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .