3:1 a HD DVD és Blu-ray lejátszók eladásának aránya Európában?

1. Oldal

Legalábbis az idei eddigi eladások alapján ezt állítja a formátumot az öreg kontinensen támogató European HD DVD Promotional Group.
HD_DVD kontra Blu-ray_200px.JPGA lobbi csoport állítását a GfK piackutatótól származó eladási adatokra alapozza, mely szerint a brit, német, francia, olasz, spanyol és svájci piacokon a HD DVD asztali lejátszók 74%-os részesedést értek el.

A HD DVD-t támogató csoport nem volt hajlandó számadatokat közölni arról, hogy hány lejátszót szállítottak le a kiskereskedelmi eladóhelyek számára Európában.

A hivatkozott összevetés azonban csak az asztali lejátszókra vonatkozik, és nem tartalmazza a játékkonzolok, így a Blu-ray lejátszóként is használható Sony PlayStation 3 eladását sem.

A Toshiba HD-E1 HD DVD alaplejátszójának árát 100 euróval, 399 euróra csökkentette Európában a múlt hónapban. (az USA-ban az ennek megfelelő alapmodell ára 399 USD-ről 299 dollárra vagy még ez alá csökkent).

Olivier Van Wynendaele a Toshiba szóvivője, az európai HD DVD támogatói csoporton belül azt mondta, hogy Európában a HD DVD lejátszók utáni nyereségesség a DVD lejátszókhoz hasonló. Azzal kapcsolatban nem kívánt semmit mondani, hogy a Toshiba veszteséggel árulja-e a lejátszókat az USA-ban.

Steve Nickerson a csoport Warner Bros.-t képviselő szóvivője szerint a még mindíg magas ár okolható a viszonylag szerény értékesítési eredményekért. De azt is elmondta, hogy a nagyfelbontású videopiac gyorsabban növekszik, mint annakidején a DVD piac.

Van Wynendaele azt is elmondta, hogy a felmérések szerint a fogyasztók 70%-a kész lenne nagyfelbontású lejátszót vásárolni, amint annak ára 200 USD (kb. 36.000 Ft) alá esik. Arra a kérdésre, hogy a Toshiba mikorra csökkenti az árat erre a szintre, azt válaszolta: „Nem mondhatom, hogy ezévben ez valószínű, de igen, ez be fog következni.”

Nickerson ehhez azt tette hozzá: „Közel négy évig tartott, míg a DVD elérte ezt az árat”.

Kapcsolódó linkek:

Onkyo HD DVD lejátszó lesz, Denon Blu-ray lejátszó lehet
Az idei DVD leadások stagnálása függ a nagyfelbontás felfutásától is
HD DVD lejátszó akció Németországban
Rekord HD DVD lejátszó eladást eredményeztek a kedvező árak
Továbbra is 1:2 a legolcsóbb HD DVD és Blu-ray lejátszók áraránya
A Blu-ray és HD DVD lejátszók árcsökkenése a DVD-két követi
Németországban egyelőre a HD DVD vezet a Blu-ray Disc-el szemben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .