A Blu-ray és HD DVD lejátszók árcsökkenése a DVD-két követi

1. Oldal

A Blu-ray Disc és HD DVD hardverek ára a vártnál gyorsabban, körülbelül olyan ütemben esik, ahogy a szabványfelbontású DVD lejátszóké csökkent piaci megjelenésük hasonló időszakában.
Az Understanding & Solutions piackutató előrejelzése szerint decemberre a Blu-ray Disc és HD DVD hardverárak durván megfeleződnek az egy évvel korábbiakhoz képest. 2009-re, mikorra a formátumok már három éve lesznek piacon, az asztali Blu-ray és HD DVD lejátszók valamint a PlayStation 3 átlagára 200 és 300 USD (kb. 37.000 és 56.000 Ft) között lehet majd.

Összehasonlításképpen, a harmadik évben a belépőszintű DVD lejátszók árai nagyjából 100 USD (kb. 19.00 Ft) körül voltak, bár az első lejátszók árai alacsonyabbak voltak, átlag 550 USD (kb. 102.000 Ft) 1997-ben.

Jim Bottoms a Understanding & Solutions igazgatója szerint: „a hagyományos DVD készülékárak csökkenése sokakat meglepett és sokan úgy gondolták, ugyanez nem fordul majd elő újra a nagyfelbontású berendezéseknél, de most minden bizonyíték arra utal, hogy a HD formátumok árgörbéje tükrözi a DVD lejátszókét”.

Az Amazon.com már 350 USD-ért (kb. 65.000 Ft) kínálja a Toshiba HD DVD alaplejátszóját. a HD-A2-őt, a Samsung elsőgenerációs Blu-ray lejátszója pedig 470 USD-be (kb. 87.000 Ft) kerül. A negyedik negyedévre 300 USD alatti HD DVD és 400 USD alatti Blu-ray lejátszót jósolnak az elemzések.

HD-E1_BD-P1000_arak.JPG
A kiskereskedők többnyire örülnek az ütemes áresésnek, mert a kedvezőbb árak a formátumháború okozta vásárlói kételyek ellenére sokakat csábítanak vásárlásra, és az év végi ajándékozási rohamon kívül is van mi forgalmat generáljon.

Kapcsolódó linkek:

Több lehetőséget kínáló Blu-ray lejátszók novembertől
Toshiba: hivatalosan is csökkennek a HD DVD lejátszók árai
A CeBIT-en is zajlik a Blu-ray kontra HD DVD csata
A formátumháborús „helyzet egyre fokozódik”
Sony: bejelentés egy új, olcsóbb Blu-ray lejátszóról
Az európai PlayStation 3 kevesebb régi játékot tud majd lejátszani
A formátumháborúnak még nincs vége (Kommentár)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .