Onkyo HD DVD lejátszó lesz, Denon Blu-ray lejátszó lehet

1. Oldal

A Toshiba-n kívül most már bizonyos, hogy az Onkyo is gyárt majd HD DVD lejátszót, de egyes spekulációk szerint a Denon talán Blu-ray lejátszót fog kínálni.
onkyo_logo_200px.JPGAz idei CES 2007-en az Onkyo már említést tett arról, hogy HD DVD lejátszóval kíván megjelenni a piacon. Ez nem is csoda, hisz a gyártó tagja a formátumot támogató HD DVD Promotion Group-nak.

Onkyo_dv-hd805.jpg
Az ősszel piacra kerülő Onkyo DV-HD805 a Toshiba csúcs HD DVD lejátszómodelljére a HD-XA2/HD-XE1-re épül majd, s ahhoz hasonlóan 1.3-as verziójú HDMI csatlakozóval rendelkezik majd és támogatja majd a DTS-HD Master Audio hangformátumot (arról nem tudni, hogy a dekódolás a lejátszóba is beépül-e). Az Onkyo azonban az új készüléket inkább egy az audió és szabvány felbontású (SD) videó minőséget szemelőt tartó nagyon jó DVD lejátszónak tekinti HD DVD lejátszás támogatással. Hivatalosan ugyanis a gyártó mindkét formátumot támogatja, s abban bízik, hogy majdan egy univerzális megoldással állhat elő.

Köztudott, hogy kínai gyártók tervezik kedvező árú HD DVD lejátszók nagymennyiségű előállítását. Ezt erősíti az is, hogy a DVD Forum által kifejezetten a kínai piacra specifikált HD DVD formátumváltozat már a hivatalos elfogadtatás küszöbén áll. Ez a Kínának szánt HD DVD formátum oly kevéssé tér el a már használt HD DVD-től, hogy a kínai gyártók csekély módosításokkal ugyanazon gyártósorokon állíthatják elő mindkettőt.

A kedvező árú HD DVD lejátszókkal szemben várhatóan a japán Funai gyártana olcsó Blu-ray lejátszókat. S erre alapszik a Blu-ray formátumhoz közelállók spekulációja.

denon_logo_200px.JPGA Jeff Talmadge a Denon-tól egy interjúban a formátumr említése nélkül jelezte, hogy még ebben hónapban bejelentik egy nagyfelbontású lejátszó tervét. A Denon DVD lejátszóit részben a Funai gyártja, és a D&M Holdings – melynek leányvállalata a Denon – alkalmazója a Blu-ray BD+ extra másolásvédelmi rendszerének. Valószínű tehát, hogy az említett lejátszója Blu-ray formátumú lesz.

Kapcsolódó linkek:

Warner: a Total HD lemezek megjelenése 2008-ra halasztva
Kész a Blu-ray Disc BD+ extra másolásvédelmi rendszere
HD DVD lejátszó akció Németországban
Egy jó és egy rossz hír a Blu-ray számára
Rekord HD DVD lejátszó eladást eredményeztek a kedvező árak
Továbbra is 1:2 a legolcsóbb HD DVD és Blu-ray lejátszók áraránya
Onkyo TX-SR605: talán az első AV vevőerősítő 1.3-as HDMI csatlakozóval
A Blu-ray és HD DVD lejátszók árcsökkenése a DVD-két követi
Blu-ray HD DVD hírek a CES 2007-en (II.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .