Rekord HD DVD lejátszó eladást eredményeztek a kedvező árak

1. Oldal

A háromhetes tavaszi marketingkampányt, és a lejátszók kedvezményes értékesítését követően a HD DVD formátumot támogató észak-amerikai szervezet, a North American HD DVD Promotion Group közleményben számolt be az elért eredményekről.
HD-DVD_logo_150px.JPGA North American HD DVD Promotion Group bejelentése szerint az összes eladott nagyfelbontású asztali lejátszón belül a HD DVD 60%-os részesedésével jelentős előnyre tett szert ezen a piacon.

Ebben az összevetésben nem szerepel a vetélytárs Blu-ray Disc formátum lejátszására alkalmas, és jóval nagyobb számban értékesített Sony PlayStation 3 (PS3) játékkonzol, de a Microsoft Xbox 360 HD DVD meghajtó egysége sem.

Ugyancsak a bejelentés szerint a májusig a fogyasztók által megvásárolt 150.000 dedikált asztali HD DVD lejátszóhoz négyszer több műsoros lemezt vesznek meg gazdáik, mint a versenytárs formátum lejátszó készülékeihez. Az Amazon.com-on a Toshiba HD-A2 „top-seller” megjelölést ért el az összes DVD lejátszó között, és hivatalosan is a legtöbbet adták el belőle a következő generációs optikai lemezlejátszók közül idáig. A lejátszók mellett a nagyfelbontású HD DVD filmek is jól fogytak, egyedül május utolsó hetében 75.000 db kelt el belőlük.

Az összes, mindkét formátumot magában foglaló nagyfelbontású eladás is rekordot döntött a múlthéten, 5,2 millió dollárt (kb. 990 millió Ft) elérve, ami 31%-al több a korábbi rekordnál. Ez arra utal, hogy növekszik a fogyasztók HD tartalmak iránti étvágya.

A Toshiba HD DVD lejátszónak egymást követő árcsökkenései hatására a heti eladások megduplázódtak áprilisban, mikor 499 USD-ről 399 USD-re esett, majd ismét megkétszereződött a legutóbbi árengedmény első hetében május végén, s ismét erősödött a múlthéten.

„A Toshiba legutóbbi promóciós erőfeszítéseire világosan reagáltak a vásárlók, és azt mutatják, hogy az a meghatározó, mikor egy hardver megjelenik,” mondta Craig Kornblau a North American HD DVD Promotion Group elnöke. Majd hozzátette: „A növekvő hardver és szoftver eladások mögött a lényegesen alacsonyabb gyártási költségek és a HD DVD lemezek egyre könnyebb előállítása látszik. Ez az a fajta modell, ami bővíthető.”

Kapcsolódó linkek:

Sony: az új, BDP-S300 asztali Blu-ray lejátszó már olcsóbb lesz, mint a PS3
Továbbra is 1:2 a legolcsóbb HD DVD és Blu-ray lejátszók áraránya
A Blu-ray Disc lemezek eladása átlépte az egymilliót
Több mint 100.000 eladott asztali HD DVD lejátszó Észak-Amerikában
A Blu-ray és HD DVD lejátszók árcsökkenése a DVD-két követi
Toshiba: hivatalosan is csökkennek a HD DVD lejátszók árai

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .