A DVD Forum elfogadja az 51 GB-os HD DVD lemezt

1. Oldal

A North American HD DVD Promotion Group szóvivője bejelentette, hogy a DVD Forum egyik munkacsoportja elfogadta a háromrétegű 51 GB-os HD DVD lemez specifikációját, s ezzel megnyílt az út az 50 GB-os Blu-ray Disc versenytársa előtt.
51GB_HD_DVD.jpgA sokszorosítók tehát mostantól elkezdhetnek készülni a háromrétegű, rétegenként 17 GB-os, összesen 51 GB kapacitású HD DVD lemezek gyártására. Ez azt is jelenti, hogy a készülékgyártók pedig megkezdhetik meglévő HD DVD lejátszóik és meghajtóik tesztelését, hogy azok miként képesek lejátszani az új nagykapacitású lemezeket.

Az 51 GB-os HD DVD technológiai fejlesztését először a januári CES kiállításon jelentették be. A formátum támogatói valószínűleg a formátumháborúban használható fegyverként kívánják felhasználni azt, hogy ilyen kapacitású lemez is elő tudnak állítani, eddig ugyanakkor egy stúdió sem jelentett be ezen a formátumon megjelenő filmet. A legtöbb HD DVD műsoros lemez kétrétegű 30 GB kapacitású.

A Blu-ray támogatói sokszor hivatkoznak 50 GB-os lemezükre, mely szerintük versenyelőnyt élvez az eddig csak 15 GB-os és 30 GB-os formátumban megjelent HD DVD-vel szemben.

Kapcsolódó linkek:

Már túl a 10 milliomodik 50 BG-os Blu-ray Disc-en
Miért lassabb a vártnál a Blu-ray Disc és HD DVD eladás?
A CEDIA-n is zajlik a Blu-ray Disc és HD DVD táborok közötti csata
Paramount/DreamWorks: a jövőben kizárólag HD DVD-n
Blu-ray Disc és HD DVD lemezeladások 2007 első félévében
Az 51 GB-os HD DVD lemezen még dolgoznak
Blu-ray HD DVD hírek a CES 2007-en (II.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .