Már túl a 10 milliomodik 50 BG-os Blu-ray Disc-en

1. Oldal

A Sony DADC bejelentése szerint egyre jobb a sokszorosított lemezek gyártásának kihozatala is.
Blu-ray_Disc.jpgA Sony DADC három Blu-ray Disc sokszorosító üzemében (Terre Haute, Salzburg és Shizuoka) egyre hatékonyabban folyik a lemezek gyártása. A 10 milliomodik kétrétegű 50 GB-os Blu-ray Disc (BD50) lemezre a Pókember 3 egy kópiája került a Terre Haute-i gyárban.

2006. májusa, a formátum indulása óta már több mint 50 millió Blu-ray Disc-et állítottak elő a három üzemben, melyek gyártókapacitása összesen havi 21 millió lemez. A hatékonyság fokozatos javulásával mára az egyrétegű (BD25) lemezeket már konzisztens módon 85%-os kihozatallal képesek előállítani, és a legyártott BD50-es lemezek 75-79%-a is hibátlan. Ezzel egyidejűleg a kétrétegű lemezek előállítási ideje is drámaian csökkent, s miután egyre nő a kereslet, s a gyártósorok mind konzisztensebben termelnek, ezért várhatóan tovább javul a kihozatal.

A Sony DADC sikerekről beszámoló jelentése ellenére a Blu-ray Disc formátum nagy hátránya, hogy a lemezek előállítása jelentősen eltér a hagyományos DVD-k sokszorosításától, ezért jelentős és drága technológiai beruházást igényel. A HD DVD lemezek előállításához viszont bármely DVD gyártósor viszonylag kis ráfordítással átalakítható.

Kapcsolódó linkek:

Miért lassabb a vártnál a Blu-ray Disc és HD DVD eladás?
A CEDIA-n is zajlik a Blu-ray Disc és HD DVD táborok közötti csata
Paramount/DreamWorks: a jövőben kizárólag HD DVD-n
Blu-ray Disc és HD DVD lemezeladások 2007 első félévében

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .