A következő hónapban már Európa is nagyfelbontású optikai lemezeket néz

1. Oldal

Novemberben már Európában is kaphatóak lesznek az első Blu-ray Disc és HD-DVD lejátszók és műsoros lemezek.
A tengerentúlon elsőként kapható Samsung BD-P1000 Blu-ray Disc lejátszó Nagy Britanniában már gyakorlatilag megvásárolható, és a németországi kereskedőkhöz is elkezdték kiszállításukat.

BD-P1000_500px.jpg
A nemrég szoftverfrissítésen átesett BD-P1000 ára fogyasztási adóval 1.479 EUR (kb. 390.000 Ft) lesz.

DMP-BD10_500px.jpg
A Panasonic Blu-ray Disc lejátszója a DMP-BD10 sem várat magára soká, mert hivatalosan november 1-től már szintén a németországi boltokban kell lennie. Ennek ára csak 20 EUR-al lesz több a koreaiak lejátszójánál, 1.499 EUR (kb. 395.000 Ft), viszont egy DVD-Audio lemezeket is lejátszó, igényesebb kép- és hangminőséget ígérő modellt kaphat megvásárlója.

Érdekes, hogy a hónap közepéig nem nagyon lesz mit nézni az új készülékekkel, mert a Sony, a Warner és a Fox gondozásában megjelenő első Blu-ray Disc műsoros lemezek csak november 14-én, 17-én és 20-án jelennek meg a német piacon.

HD-E1_500px.jpg
November 27-én már kapható lesz a Toshiba HD-E1 HD-DVD lejátszója is 599 EUR (kb. 160.000 Ft) áron. Ez a második generációs modell még „régiókód független” lesz, így az amerikai piacon megjelenő lemezeket is minden további nélkül lejátssza majd, de addigra szépszámmal lesznek a Paramount, az Universal és a Warner által az európai piacra szánt műsoros HD-DVD-k is.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: a DMP-BD10 Blu-ray Disc lejátszó októbertől már kapható
Toshiba HD-E1 és HD-XE1 HD-DVD lejátszók az európai piacra
A Blu-ray Disc, HD-DVD formátumháború első hat hete
Hibás a Samsung Blu-ray Disc lejátszó?
Samsung: már az üzletekben az első Blu-ray Disc lejátszó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .