Microsoft Xbox 360: 1080p lejátszás az új rendszerfrissítéssel

1. Oldal

Tegnap óta elérhető a Microsoft Xbox 360 legújabb rendszerfrissítése, mely több mint 85 új lehetőséget és fejlesztést nyújt, köztük a 1080p képfelbontású játékok és mozik eredeti megjelenítésének támogatását is.
Az Xbox 360 frissítését az Xbox Live internetes hálózati kapcsolaton keresztül minden regisztrált tag lemez nélkül hajthatja végre, s ezt követően a játékkonzol a hozzá nemsokára kapható Xbox 360 HD-DVD kiegészítő egységgel máris alkalmas a műsoros HD-DVD lemezek nagyfelbontású lejátszásra is.

XBox360_HD-DVD_2.jpg
A házi-mozizás szempontjából fontos nagyfelbontású videolejátszás és képmegjelenítés lehetőségeinek kiterjesztése a következőket foglalja magában:

– A 1080p felbontású és képfrissítésű játékok illetve videók eredeti képminőségű megjelenítésének támogatása VGA és komponens csatlakozáson keresztül. Az utóbbi egészen pontosan azt jelenti, hogy a konzol komponens kimenetén csak a játékok (a 720p-s játékok 1080p-re felkonvertálva), videojelei jelentek meg 1080p-ben, a DVD-k 480p (és feltehetően 576p) progresszív képfrissítésre konvertálva, a HD-DVD-k 1080i felbontásban lesznek elérhetőek a CSS illetve AACS másolásvédelmi korlátozásoknak megfelelően.

Xbox 360 HD-DVD lejátszás támogatás.

– Windows Media Player 11-et, Zune szoftvert, vagy Windows Media Connect-et futtató Microsoft PC-kről továbbított WMV adatfolyam (Stream) videolejátszás.

– Videofájlok lejátszása adathordozó CD-ről és DVD-ről, valamint 2.0-ás USB és Xbox 360 memóriaegység adattárolókról.

– 50Hz-es HDTV képmegjelenítési mód támogatás.

A frissítés további elemei mások mellett kiterjednek a DVD és más videolejátszási funkciók javítására, fejlesztésére is.

Kapcsolódó linkek:

Versenyben a HD lejátszás alkalmas PlayStation 3 és Xbox 360 játékkonzolok
Európában később lesz kapható a Sony PlayStation 3
Sony: még nem gyártják a PS3-at, de jönnek az 50GB-os Blu-ray lemezek
Microsoft: az Xbox 360 HD-DVD külső egység működik
Microsoft: bemutatták az Xbox 360 HD-DVD egységét
Sony: a PlayStation 3 november 17-től lesz kapható
Sony: PlayStation 3 csak novembertől
Május végén piacon a Blu-ray, de nem tudni mikor lesz PlayStation 3

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .